≫ 

Ocu maturanta, koji je iz štamparije ukrao test iz matematike, preti osam godina zatvora (FOTO)

Nakon toga je, uz pomoć drugih roditelja i učenika, taj test podelio ostalim maturantima

  • 96

Radnik štamparije u kojoj su štampani testovi male mature Igor Stamenković (42) određen je pritvor zbog sumnje da je ukrao primerak testa iz matematike

Nakon toga je, uz pomoć drugih roditelja i učenika, taj test podelio ostalim maturantima.

Do krađe je došlo jer je u jednom trenutku dok su štampani testovi, jedna rotacija na mašini stala. Taj kvar je trajao oko pola sata. Za tih pola sata dok se nije radilo, uhapšeni je fotografisao testove u toaletu. Potom je taj primerak bacio u wc šolju i uništio ga.

Test, ispit Foto: Shutterstock

- Osumnjičeni je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu, kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit. Takođe, sumnja se da je uz pomoć sina rešeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć aplikacije "vajber", delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu - saopštio je MUP.

ULOŽIO ŽALBU SUDIJI

Igor Stamenković i njegov branilac podneli su sinoć žalbu na rešenje kojim mu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati. Branilac osumnjičenog advokat Dimitrije Ilić ne očekuje da će žalba biti usvojena, ali se nada da tužilaštvo neće tražiti i određivanje pritvora.

Saslušanje Stamenkovića u Višem javnom tužilaštvu očekuje se u petak. Prema rešenju o zadržavanju Stamenković je izvršio krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delo oduzimanje tuđe stvari, a zaprećena maksimalna kazna je 8 godina.

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da je ovo dokaz "da je Ministarstvo zajedno sa školskim upravama, školama i nastavnicima svoj posao uradilo kako treba".

Igor Stamenković je inače, otac osmaka iz Osnovne škole "Karađorđe". On je prilikom saslušanja priznao policiji da je tokom procesa štampanja testova za malu maturu iskoristio zastoj u radu štamparske mašine. Stamenković je, dok su drugi popravljali mašinu uzeo test iz matematike, otišao u toalet i tamo ga slikao mobilnim telefonom.

VIDEO: Navodni mali maturanti spaljuju sliku ministra prosvete

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusanka

    19. jun 2019 | 23:30

    Pa ako je odneo sinu test! Pa vlast kupuje diplome i doktorate a sirotinja uci. Neznalice i glupaci, sa kupljenim diplomama su na vlasti i puni para. I nikome ne odgovaraju za kupljene diplome. Pa sta je veci kriminal kupljene diplome i doktorati ili ukrade test?! Pa od ukradenog testa nije zaradio milione kao oni sa kupljenim diplomama

  • Max

    19. jun 2019 | 23:05

    U zatvor ga odmah. Odložili smo put na more zbog ovog bolesnika.

  • Maksa

    19. jun 2019 | 22:30

    Cekaj, zar juce nisu otkrili da su test pustile 3 zene i da su otvarane vrece sa testovima u 7 skola? Jos i nabrojali u kojim!! E drzavo smesna li si!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA