Ekipa malog Šijana potegla pištolj zbog hrane: Hteli da pređu preko reda, pa su se umešale devojke

- Počele da vrište i da brane dvojicu momaka s kojima su se ova trojica potukli. Ubrzo su pobegli u pravcu Ulice Džona Kenedija - kaže sagovornik

  • 29

Vukašin Šijan (20), vanbračni sin pokojnog vođe nekadašnjeg "surčinskog klana" Zorana Šijana, uhapšen je zajedno sa svojim prijateljima Stefanom Suvajcem (19) i Nikom Kantarom (20) nakon što su se juče potukli sa dvojicom muškaraca, a potom zapucali iz pištolja na policajca u civilu i ranili prolaznika Stefana R. (30) u šaku leve ruke.

Kako Kurir prenosi, pucnjavi je prethodila svađa ispred restorana brze hrane, u novobeogradskoj ulici poznatoj kao "ulica gladnih". Trojica nasilnika pokušala su da preko reda kupe hranu, zbog čega su se sukobili sa dvojicom drugih kupaca.

Vukašin Šijan Pucnjavi je prethodila svađa ispred restorana brze hrane, u novobeogradskoj ulici poznatoj kao "ulica gladnih"; Foto: Facebook

BILI SA DVE DEVOJKE 

- Video sam da su dva momka čekala u redu ispred tog lokala. Nedugo zatim došla je grupica od tri mladića i dve devojke. Bili su bučni i nadmeni. Tražili su da naruče preko reda dok su drugi momci pokušavali da ih umire - rekao je očevidac ovog nemilog događaja.

Kako kaže, u raspravu su se potom umešale devojke koje su bile u društvu Šijana i njegove ekipe.

- Počele da vrište i da brane dvojicu momaka s kojima su se ova trojica potukli. Ubrzo su pobegli u pravcu Ulice Džona Kenedija - kaže sagovornik.

PRIVOĐENJE NASILNIKA 

Kako za Kurir otkriva izvor iz istrage, kulminacija nasilničkog ponašanja trojice mladića usledila je kad su pokušali da zaustave taksi.

Vukašin Šijan Vukašin i dvojica njegovih drugova savladao je policajac; Foto: Facebook

NAPAD NA TAKSISTU

- Taksista nije hteo da im otvori vrata, a oni su počeli da udaraju rukama po automobilu, što je primetio policajac u civilu koji nije bio na dužnosti. On je zajedno sa svojim prijateljem Stefanom R. priskočio taksisti u pomoć, nakon čega su mladići potegli oružje i ranili Stefana u šaku - rekao je Kurirov izvor.

Vukašin i dvojica njegovih drugova su potom pokušali da zaustave drugo vozilo, ali ih je policajac tu savladao i pozvao kolege, koji su ih uhapsili.

- I dalje nije poznato ko je od trojice mladića pucao na prolaznika, ali će to biti utvrđeno istragom - završava sagovornik.

Vukašin je, inače, najmlađi sin Zorana Šijana, koga je dobio iz veze s komšinicom Goranom Zoricom, koja je ujedno bila prijateljica njegove tadašnje žene, pevačice Goce Božinovske.

gorana zorica i zoran šijan Gorana i Zoran Šijan; Foto: Privatni album

Zoran Šijan otpočeo je vezu s Vukašinovom majkom u trenutku dok je još bio u braku s Gocom Božinovskom, s kojom je već imao dvoje dece, ćerku Zoranu i sina Mirka. Božinovska se sa sinom i ćerkom nakon toga preselila na Novi Beograd, a Gorana je Šijanu 1999. rodila najmlađeg sina, samo tri nedelje pre nego što je ubijen.

Nakon Šijanove smrti, Gorana je tužila Gordanu i tražila trećinu njegove kuće u Surčinu. Bivša drugarica je tvrdila da pevačica nikad u toj kući nije ni živela. Po sudskoj odluci Goci je pripala kuća, a Gorani stan na Bežanijskoj kosi.

GOCA BOŽINOVSKA U ŠOKU: VUKAŠIN JE MIRNO DETE 

Pevačica Goca Božinovska kaže da je čula da je polubrat njene dece priveden, ali da ne zna detalje.

- Zaista sam u šoku, on je jedno toliko dobro i mirno dete, koje uopšte nije iz tog filma. Nema nikakav dosije, niti se tuče, upada u frke, zaista normalno dete. Kako sam čula, on se slučajno zadesio u tom društvu - objasnila je Božinovska, čiji se sin Mirko druži s polubratom.

Novogodišnji program TV Pink, Goca Božinovska Goca iznenađena Vukašinovim ponašanjem; Foto: A.Nalbantjan

MIRKOVA BURNA PROŠLOST 

Za razliku od mlađeg brata Vukašina, koji se dosad nije mnogo eksponirao u javnosti, Mirko Šijan često je upadao u probleme i završavao na stranicama crne hronike. Tako je pre dve godine bio osumnjičen da je nožem povredio mladića na Kopaoniku, a zbog nasilničkog ponašanja u leto 2015. proteran je iz Crne Gore.

Nekoliko meseci kasnije u džipu u kojem je bio suvozač, kako su mediji prenosili, pronađena je droga. Verovalo se da je mladi Šijan skrivio udes kad se svojim vozilom zakucao u pripadnike SAJ, ali je njegova majka Goca tvrdila da je ona vozila.

VIDEO: Brza akcija policije, hapšenje posle velike potere

(Telegraf.rs/Kurir.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • novosadjanin

    20. jun 2019 | 22:14

    u zatvor na 10 godina, doke vise ova krimi balavurdija da mafija po Bg

  • Ena

    20. jun 2019 | 22:50

    Kompleks je tesko obolenje i tesko se leci.Krimosi mali umisljeni.

  • Vlada

    20. jun 2019 | 23:28

    Ovo preventivno na 15 godina robije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA