≫ 

Tuga i šok u Aleksincu: Detalji tragedije u kojoj je stradala negovateljica

Tragedija se desila u toku jakog pljuska, u krivini, pa se sumnja da je klizav kolovoz kumovao tragediji, a policija i tužilaštvo utvrđuju okolnosti teškog udesa

  • 1
Snežana Milić

Foto: Facebook/Snežana Milić

U strašnom sudaru na putu Prćilovica – Donji Adrovac do kojeg je došlo danas oko 13.25 častova poginula je negovateljica Ustanove za decu i mlade “Hristina Markešić” u Aleksincu Snežana Milić (52), dok je jedna štićenica ove ustanove J.S. (22) povređena teže, a vozač kombija T.U. (54) i drugi štićenik M.M. (22) lakše.

Oni su se nalazili u kombiju marke “foklsvagen” kojim se mladi ometeni u razvoju koji koriste usluge dnevnog boravka voze do svojih kuća - a kojim je upravljao T.U, kada je došlo do sudara sudario sa kamionom “mercedes”, aleksinačke registracije, za čijim je volanom bio S.P. (45) iz Niša. Nesreća se desila u toku jakog pljuska, u krivini, pa se sumnja da je klizav kolovoz kumovao tragediji, a policija i tužilaštvo utvrđuju okolnosti teškog udesa.

Zaposleni u domu, štokirani su tragedijom i ne mogu da poveruju da njihove koleginice koja je bila omiljena u kolektivu, više nema.

Snežana Milić

Stradala negovateljica Foto: Facebook/Snežana Milić

- Ovo je strašna tragedija. Krenuli su kao i svakog dana da voze decu koja koriste usluge dnevnog boravka do svojih kuća. Decu iz Aleksinca dovoze rotitelji ili hranitelji adeca sa seoskog područja idu našim kombijem. Po završetku smene pošli su da razvoze decu kao i svakoga dana. Ostalo je još njih dvoje da se odvezu do Loznace i Donjeg Adrovca. Do sudara je došlo u krivini po jakom pljusku, ne znamo detalje, njih će utvrditi nadležni organi - kaže direktorka Centra za socijalni rad u Aleksincu Jasmina Nikolić, koja je i na čelu i Doma „Hristina Markešić“.

U kolektivu su svi teško primili vest o pogibiji Milićeve koja je radila sedam godina, od osnivanja usluge dnevnog boravka.

- Bila je izuzetna i kao čovek i kao kolega. Voleli su je i zaposleni i deca i roditelji, sa svima je imala fantastičan odnos. Ona ima dve ćerke, od kojih je jedna zaposlena kod nas, a druga je udata nedavno je dobila dete. Porodici pružamo svu moguću podršku - kaže Nikolićeva.

Snežana Milić

Snežana Milić Foto: Facebook/Snežana Milić

Direktorka Nikolić kaže da devojka J.S. ima prelom lakta i butne kosti te da se nalazi na lečenju u Kliničkom centru u Nišu gde će imati hiruršku intervenciju i gde su je večeras obišli. Mladić M.M. je zadobio naprslinu ključne kosti i već je pušten je na kućno lečenje, dok vozač T.U. ima lakšu povredu ruke pa je zato transportovan nazad u Aleksinac gde će imati intervenciju.

- Vozaču je strašno teško pala vest da je koleginica poginula. Radili su zajedno a i decu su skoro vodili na more zajedno - navodi Nikolićeva.

Šta je dovelo do strašne nesreće, utvrdiće policija koja je obavila uviđaj po nalogu nadležnog tužilaštva.

TUGA I ŠOK U ALEKSINCU

Aleksinčani su šokirani vešću o smrti Milićeve. Znali su je kao predanu radnicu i vrlo često su je sretali kako decu iz dnevnog boravka za ometene u razvoju izvodi u šetnju, ali i u bisokop i na predstave.

- Šta reći, dobra osoba i pravi profesionalac u svom poslu. Kakva je bila kao radnik, takva je i bržna kao majka. Odškolovala je i dve svoje ćerke od kojih jedna radi u domu, a druga je dobila dete, pa je postala i baka. Bila je sigurno jedna od najboljih i najomiljenijih vaspitačica - pričaju Aleksinčani.

D.K.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    26. jun 2019 | 08:38

    Veliki gubitak za Aleksinac. Saučešće porodici!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA