≫ 

Detalji tragedije u Resniku: Mašinovođa (35) iskočio iz voza u pokretu, pa stradao na šinama

Vladimir je iza sebe ostavio roditelje, ženu i dvoje male dece

  • 18

Mašinovođa Vladimir Đurić (35) iz Lajkovca poginuo je na železničkoj stanici u Resniku juče, 25. juna, oko šest sati ujutru, kada je iskočio iz voza u pokretu.

Po nezvaničnim informacijama, stradali Đurić nije upravljao međunarodnim vozom na linji Bar-Beograd, već je bio putnik u njemu. Njega je povezao kolega sa železničke stanice u Lajkovcu kako bi ga dovezao u Beograd gde je išao na posao.

- Pre nego što je voz stao na stanicu u Resniku, Đurić je iskočio iz prve lokomotive na peron. Nažalost nije dobro procenio brzinu voza, pa nije uspeo da se dočeka na noge, već je izgubio ravnotežu i umesto na peronu, završio je na šinama... pod točkovima, a voz je prešao preko njega - ispričao je očevidac nesreće.

Prvi Stadlerov voz, elektromotorni voz, železnice Srbije

Loša procena koštala ga je života Foto: Tanjug/Oksana Toskić

On dodaje, da se voz nakon toga brzo zaustavio i da je mašinovođi pozlilo kada je video da je pregazio kolegu sa kojim je do, par minuta pre toga, razgovarao.

- Čovek je bio van sebe. Uhvatio se za glavu i srušio se. Od šoka je izgubio svest, pa je Hitna pomoć morala da reaguje - kaže očevidac užasa.

Na železničkoj stanici zavladao je muk nakon što su saznali da im je stradao kolega.

- Susreću se oni sa ovakvim tragedijama, ali je uglavnom reč o samoubistvima. Ovo je bilo nešto sasvim drugo i nikome nije bilo dobro - kaže izvor.

Prema rečima Đurićevih kolega sa Železničke stanice, kažu da je bio vredan čovek i da je i njegov otac nekada bio mašinovođa.

- Oni su porodično radili na Železnici. Vladimirov otac je, takođe, bio mašinovođa, ali je sada u penziji - kažu kolege.

Kako dodaju Vladimir je iza sebe ostavio roditelje, ženu i dvoje male dece.

Iz "Srbija voza" saopštili su juče da je do nesreće došlo "ličnom nepažnjom nastradalog kolege".

- "Srbija voz" i "Srbija kargo" žale zbog ove tragedije, gubitka mladog života i izjavljuju najdublje saučešće porodici nastradalog kolege - navodi se u saopštenju.

VIDEO: Detalji smrti muškarca na pruzi u Rakovici

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Patriota

    26. jun 2019 | 19:54

    Pa pomozite porodici,nista oni nemaju od vaseg dubokog saucesca.

  • Zoe

    26. jun 2019 | 20:49

    Ljudi, to je cista sudbina. To svi rade. Mislim na ljude ja zeleznici. Covek je ima jedno dete i divnu zenu. Bio je divan maladi, odgovoran covek. Znam ga. Divno bice, divan otac i divan muz. Na zalost.. najvise je izgubila njegova porodica i klinac koji je zauvek ostao bez tate

  • Brateee...

    26. jun 2019 | 19:12

    @ivan kako se nadas da ce preziveti kad lepo pise da je covek POGINUO??? Mozda ni ja ne treba da komentarisem to,ali se iznerviram kad neko ne cita ono sto pise...neka mu je laka crna zemlja sto kazu,saucesce porodici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA