≫ 

Skrhana majka utopljenog mladića identifikovala u Šapcu: Užasnu istinu otkrile tetovaža i prsten

Telo utopljenika na sprudu u potesu Adica juče popodne su uočili meštani Crne Bare

  • 6

Utopljenika čije je telo juče pronađeno u potesu Adice, na Drini kod Crne Bare, danas su u kapeli JKP "Stari grad" u Šapcu identifikovali njegova majka i dvojica prijatelji sa kojima je 29. jula preplivavao reku kod Loznice sa namerom da napusti Srbiju.

Izvor Telegrafa.rs potvrdio je da je nastradali Širzad Š, rođen 2002. godine, migrant iz Avganistana, koji već duže vreme boravi u prihvatnom Centru u Krnjači.

hilal tanaz i homajoun

Hilal Š. (u sredini) sa novinarkom Tanaz i prijateljem Homajounom, Foto: Privatna arhiva

On je, inače, bio prijatelj Homajouna (na fotografiji desno), Iranca kojeg su roditelji ostavili u Srbiji zato što je bolestan, a koji je zahvaljujuću novinarki Tanaz Kamea konačno otišao kući.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Šapcu obavljena je sudska obdukcija kojom je utvrđeno da se mladić udavio u reci pet dana pre nego što su njegovo beživotno telo na sprudu kod šljunkare "Toki trans" na Drini u Crnoj Bari kod Bogatića primetili meštani ovog sela. Oni su obavestili policiju u Bogatiću koja je čamcem izvukla telo na obalu.

- Leš je bio u blatu, šljunku i pesku. Bio je go do pojasa, a na sebi je imao šorc braon boje i braon patike All star. Na podlaktici leve ruke imao je tetovažu, a na kažiprstu desne ruke prsten srebrne boje - navode očevici.

Iz izvora bliskih istrazi Telegraf.rs saznaje da majka nastradalog mladića još nije odlučila gde će sahraniti sina, za kojeg je rekla da ga u otadžbini zovu još i Hilal.

Ona noćas, po završetku obdukcije, nije preuzela telo. Da li će nastradalog sina sahraniti u Srbiji ili će njegovo telo preneti u Francusku, gde trenutno živi, ona bi, kako su joj nadležni organi predočili, trebalo da odluči u roku od 48 sati.

(D.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Renata

    4. jul 2019 | 14:55

    Zalosno. Toliko zivota izgubljenih uzalud. Osecamo se sigurni u nasim domovima a ni sami ne znamo sta nama sutrasnji dan donosi.

  • k17

    4. jul 2019 | 15:11

    samo da ne ostanu ovde...sto dalje...ne trebaju nam...

  • Gile

    4. jul 2019 | 16:30

    Ne dao Bog nikome........nema goreg nego kad se dete izgubi. Saučešće porodici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA