≫ 

Najteže suze majke koja je došla u Srbiju da preuzme telo sina: Nadala sam se da je samo nestao

Prijatelj utopljenog mladića koji je 29. juna sa Širzadom i još jednim migrantom iz Krnjače krenuo preko Drine kod Loznice, opisao je dramu koja se tada dogodila

  • 7
Sirzada majka sahranjuje u Avganistanu Potresna scena, majka preminulog mladića sa njegovim prijateljem sa kojim je pokušao da ode u bolji život / Foto: Telegraf

Nahida Naziri, majka migranta Širzada Š. koji se 29. juna utopio u Drini kod Loznice odlučila je da telo nastradalog sina prebaci u Avganistan, kako bi ga tamo sahranila.

Ona je danas boravila u Šapcu da bi se upoznala sa procedurom transporta tela.

Kroz plač, ispred kapele u krugu šabačke bolnice, ožalošćena majka je rekla kako se se odmah uputila u Srbiju čim je saznala da joj je sin nestao, ali nije ni slutila da će ga poslednji put videti mrtvog.

Hilal Preminuli mladić (levo) / Foto: Privatna arhiva

- U Avganistanu žive njegov otac, tri brata i dve sestre i svi smo pretužni zbog tragedije koja nas je zadesila. Nadala sam se da je samo nestao i da je živ - rekla je neutešna majka.

Dodaje kako je saznala da je Širzad sa dvojicom prijatelja napustio Centar u Krnjači još pre dva meseca sa namerom da se domogne Bosne i Hercegovine.

Za to vreme su tražili najpogodnije mesto gde će preplivati reku. Za njega je, ispostavilo se, ta odluka bila kobna jer je nestao u dubini Drine tek što je zaplivao.

Sirzada majka sahranjuje u Avganistanu Majka Nahida Naziri u suzama / Foto: Telegraf

Muhamed Samsur, koji je 29. juna oko četiri popodne sa Širzadom i još jednim migrantom iz Krnjače krenuo preko Drine kod Loznice opisao je dramu koja se tada dogodila.

- Reka je bila plitka i dugo smo šetali, a kada je voda bila do brade počeli smo da plivamo. Širzad je u trenutku propao, zaronio sam da ga tražim ali je voda već odvukla telo. Posle pet minuta smo izašli na obalu, pozvao sam policiju koja je stigla nakon petnaest minuta. Nas dvojicu su u stanici zadržali dva sata - priča Muhamed.

Sirzada majka sahranjuje u Avganistanu Prijatelj Muhamed sa kojim je pokušao da prepliva Drinu (desno) / Foto: Telegraf

Majka nastradalog mladića se upoznala sa procedura oko transporta tela u Avganistan. Ona će zatražiti pomoć ambasade svoje zemlje, pošto telo najpre treba iz Šapca da se transportuje do kapele u Beogradu, a potom u Avganistan.

(D. Grujić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    5. jul 2019 | 13:56

    Neka Vam Bog dragi podari snage.

  • Goran

    5. jul 2019 | 14:32

    MAJKA JE JEDNA BEZ OBZIRA NA NACIJU I VERU. BOL ZA SVOJIM DETETOM BOLI SVAKU PODJEDNAKO.

  • Dusan

    5. jul 2019 | 13:56

    E tugo moja! Bezis od jednog zla, a snadje te nesto jos gore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA