≫ 

Određen pritvor Zoranu Mrvaljeviću, "škaljarcu" osumnjičenom za falsifikovanje dokumenata

Mrvaljević ulaže prljav no­vac u legalne tokove u Herceg Novom, a u Beogradu je uhapšen u nastavku akcije protiv falsifikovanja i izdavanja lažnih ličnih dokumenata

  • 3
Zoran Mrvaljevic Zoran Mrvaljević / Foto: Facebook/Zoran Mrvaljevic

Specijalni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana crnogorskom državljaninu Zoranu Mrvaljeviću (42) osumnjičenom za učešće u organizovanom falsifikovanju dokumenata.

Portparol suda Tatjana Tešić precizirala je da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje o određivanju pritvora osumnjičenom zbog opasnosti od bekstva i postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo.

Tužilaštvo za organizovani kriminal sumnjiči Mrvaljevića da je izvršio "udruživanje radi vršenja krivičnih dela", trgovina uticajem i falsifikovanje isprave.

ZORAN MRVALJEVIĆ ZVANI MRVA

Falsifikovanje dokumenata, falsifikovani dokumenti Doneto rešenje o određivanju pritvora zbog opasnosti od bekstva, Foto: MUP Srbije

Mediji su preneli da je reč o Zoranu Mr­va­lje­vi­ću zvanom Mrva, kog je po­li­ci­ja označi­la kao oso­bu koja za ra­čun vo­đa "ška­lja­rskog klana iz Crne Gore" ulaže prljav no­vac u legalne tokove u Herceg Novom, a u Beogradu je uhapšen u nastavku akcije protiv falsifikovanja i izdavanja lažnih ličnih dokumenata.

Drugoj osobi koja je pre dva dana bila privedena nije određeno zadržavanje i biće procesuirana u redovnom postupku.

UHAPŠENA I POLICAJKA IZ NOVOG SADA

U junu je uhapšena i J. P. (39), policijska službenica Policijske uprave Novi Sad, za koju se sumnja da je dala Mrvaljeviću podatke Branka Perišića iz Novog Sada, za kojeg je utvrdila da nema biometrijska dokumenta.

On se sumnjiči da je zatim pribavio falsifikovani izvod iz matične knjige rođenih, kao i knjige državljana, koje je J. P. potom iskoristila kako bi mu sredinom marta ove godine izdala ličnu kartu na ime Branko Perišić.

Službenica J. P. uhapšena je zbog sumnje da je izvršila krivična dela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem, a u istoj akciji uhapšeni su i Novosađanin N. B. (41) i crnogorski državljanin M. V. (34) zbog krivičnih dela dela trgovina uticajem i falsifikovanje isprave.

Tada je protiv policijske službenice Z. D. (54) podneta krivična prijava zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj.

VIDEO: Ovako je izgledalo njegovo hapšenje

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćuća

    12. jul 2019 | 22:45

    Odakle crnigorac u NS?!Kako je to moguce?

  • Ujka Zitko PFK

    12. jul 2019 | 16:32

    Brzo ce ovaj da iskoci u citulji.

  • Beban cg

    12. jul 2019 | 16:42

    Sjecam ga se iz strage u Spuzu davno..kakva je to momcina bila istreniran..opasan a ja klinac jos mlad gledao sam ga sa divljenjem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA