Verovali ili ne, ljudi i dalje pokušavaju da krijumčare cigare na "foru" iz devedesetih

Makedonski državljanin sakrio 400 paklica cigareta u prostoru uznad motora automobila

  • 0
Cigarete sakrivene u automobilu

Foto: Uprava carina

Da pažnju carinika ne remete gužve karakteristične za letnju sezonu govore gotovo svakodnevne zaplene različite robe i neprijavljenih deviza, upravo na onim prelazima gde je frekvencija putnika najveća.

Tako su carinici na Preševu uoči vikenda zaplenili 400 paklica cigareta, koje su vlasnici automobila "folksvagen turan" pokušali da krijumčare na "foru" iz devedesetih.

Naime, paklice su bile sakrivene ispod haube, u prostoru iznad motora automobila.

U krijumčarenju je sprečen makedonski državljanin, lokalni taksista, koji je na ulazu u zemlju carinicima rekao da nema ništa da prijavi.

Ipak je izdvojen za detaljan pregled, koji je vrlo mirno posmatrao, jer ni u samom automobilu, a ni u prtljažniku nije bilo nikakve robe. Vidno se uznemirio tek kada je carinik krenuo ka haubi automobila želeći da je podigne, kako bi pregledao i prostor oko motora.

Ubrzo je postalo jasno i zbog čega, jer je zaštitna plastika ispod haube bila potpuno prekrivena boksovima cigareta „ašima“ sa makedonskim akciznim markicama. S obzirom na to da je u pitanju strani državljanin, sud je u hitnom postupku doneo rešenje o oduzimanju krijumčarenih cigareta, uz novčanu kaznu zbog pokušaja krijumčarenja akcizne robe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA