≫ 

Neverovatna odbrana Srba koji su na delti Dunava pali zbog tone kokaina: "Mislili smo da su knjige"

Srbe je odao jedan čuvar koji je čuo njihovu priču

  • 1

Rumunsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Todeta K. (50) i Nenada C. (43), vozača iz Vranja, zbog sumnje da su učestvovali u švercu tone kokaina koji je u martu pronađen u prevrnutom brodu u delti Dunava u Rumuniji.

Kako prenose rumunski mediji koji su imali uvid u optužnicu, dvojica Srba su na saslušanju ispričala da "nisu znali da u kamionu voze kokain".

- Rekli su da se međusobno ne poznaju. Na saslušanju su ispričali da su se u Bukureštu sreli sa trećim kolegom, koji im je predložio da porevezu slike i knjige, vredne 250.000 evra do EU - prenose mediji.

U optužnici protiv dvojice Srba tužilac je naveo i neverovatne detalje o tome kako su istražitelji uspeli da zaplena tonu čistog kokaina, koji je stigao iz Južne Amerike.

Naime, prema navodima optužnice, policiju su do kokaina dovela dvojica uhapšenih Vranjanaca i to zato što su se posvađali na parkingu u okolini grada Tulče.

droga, gliser, šverc droge, rumunija, dunav

Foto: Rumunska policija

Tode K. i Nenad C. vozili su dva kombija u kojima je bio kokain. Oni su 21. marta na prakingu jedne firme u Tulči iz tih kombija pretovarili pakete sa kokainom u "opelov" kombi. Prilikom pretovara, njih dvojica su se posvađali, komentarišući da im je rečeno da je tovar težak više od tone, a da im količina koju su pretovarili deluje znatno lakše.

Tu njihovu raspravu je čuo jedan čuvar firme, koji je video da su dvojica muškaraca, pošto su napakovala pakete u kombi, ostavila ključeve na prednjem levom točku i otišla.

Čuvar je tada uzeo ključ, otvorio kombi i uzeo jedan paket težak kilogram, koji je odneo u policiju. Potom je zaključao kombi i vratio ključ na točak.

Kako se dalje navodi, dvojica optuženih Srba su se kasnije istog dana, 21. marta, vratili na pomenuti parking i odvezla kombi.

- Robu su usput pretovarili u drugi kombi kako bi zavarali trag - navodi se u optužnici.

Droga, Rumunija Srbi

Foto: Telegraf

Sutradan, 22. marta, policija je u delti Dunava pronašla prevrnut brod sa 1.041 kilogramom kokaina. Ispostavilo se da je kokain istog sastava kao onaj koji je prethodnog dana čuvar doneo u policiju.

- Tada su uhapšeni Tode K. i Nenad C. Jedan je uhapšen dok je vozio kamion sa prikolicom. Međutim, u prikolici nije nađena droga, već samo toalet papir i hiruške rukavice. Tako je ostalo nejasno gde je ostavio kokain iz "opelovog" kombija. Drugi Srbin je uhapšen u automobilu dok je pokušavao da pređe granicu sa Srbijom. Sa njim u automobilu bila su još trojica Srba - navodi se u optužnici.

VIDEO: Dva Srbina u rumunskom zatvoru zbog učešća u međunarodnom švercu narkotika

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA