Jezivi detalji masakra u Knjaževcu: Deda mislio da mu je jedan unuk ubio drugog, pa ispraznio šaržer

Deda Nenadu je neko rekao da je Ivan ubio svog brata, što ga je razbesnelo

  • 3

Nenad Ronić (63) iz Knjaževca ispalio je 29 metaka na muža, sinove i snaju svoje ćerke, jer je bio besan zbog tuče svog unuka od ćerke i unuka od sina.

Ronić je krvavi pir počinio u nedelju oko 21 sat, kada je hicima iz automatske puške ubio zeta Jastreba Asanovića (38) i njegovog sina, a svog unuka, Ivana Ronića (19), dok je teško ranio drugog unuka Bendžamina (15) i suprugu ubijenog Ivana Romanu (20).

Nezapamćeni zločin dogodio se u kući Nenadove ćerke Monike, gde je ubica došao pošto je čuo da se njegov unuk Ivan, Monikin sin, potukao sa svojim bratom od ujaka.

- Nenad je udovac. Ima dve ćerke i jednog sina. Ćerka Monika živi u Knjaževcu, druga ćerka i sin u Nemačkoj. Kobnog dana iz Nemačke mu je došao sin Siniša sa porodicom. Sinišin sin se potukao s bratom od tetke Ivanom. Deda Nenad je to saznao, dohvatio automat i otišao kod ćerke Monike - kaže komšija Božin Simić.

Zločinu je prethodila rasprava sa ćerkom.

Lovac, lovačka puska

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

- Nenadu je neko rekao da je Ivan ubio svog brata. Njega je to toliko razbesnelo, pa je seo u auto i otišao do ćerkine kuće, koja se nalazi nekoliko ulica dalje od njegove. Čim je ušao u dvorište, rekao joj je: "Tvoj sin je ubio mog unuka!". Ćerka ga je ubeđivala da je to laž, ali on je nije slušao. Ponovo je seo u auto, otišao kući, uzeo pušku i vratio se kod ćerke. Čim je ušao, počeo je da rešeta po dvorištu. Rođenoj ćerki je ubio muža i sina, dok joj je snaju i drugog sina ranio. Bio je pijan - kazao je.

Veći masakr sprečio je komšija Miloš Stefanović, koji je čuo rafale i pomahnitalom ubici oteo pušku.

- U ćerkinu kuću je došao s "kalašnjikovom", ukućani su bili u dvorištu, a on je krenuo da puca. Naseljem su odjekivali rafali, a ja sam čuo i dotrčao. Preskočio sam ogradu, prišao sam Nenadu s leđa i dohvatio pušku. Oteo sam je, a Nenad je pobegao. Pogledao sam pušku, u njoj je ostao samo jedan metak, a unutra staje 30 komada - prepričava dramu komšija Stefanović i dodao da se takva tragedija ne pamti.

Komšije pričaju da je Nenad ubrzo posle dvostrukog ubistva i ranjavanja uhapšen.

Zukan Stefanović, otac ranjene Romane, kaže da je tačno da su se Ivan i brat potukli i da se ubrzo sve smirilo.

- Rastavili smo ih i otišli kući. Posle sat i po vremena došao je deda i upucao celu familiju. Ranio je moju ćerku, a njenog muća je ubio. Romana je operisana . rekao je Zukan.

Ubijeni Ivan i njegova ranjena supruga Romana postali su roditelji pre manje od mesec dana.

- Romana se porodila krajem juna. Ona i Ivan dobili su sina. Dete neće upoznati oca, nadamo se da će barem majka preživeti - kažu komšije.

Ranjeni Bendžamin je izrešetan po nogama, dok je Romani metak prošao kroz stomak i zaglavio se u levom kuku.

Jastreb Asanovic

Ubijeni Jastreb, Foto: Facebook/Jastreb Asanovic

PROBLEMATIČAN KAD POPIJE

Radomir Pavlović, otac ubijenog Jastreba Asanovića, kaže da su svi znali kakav je Nenad.

- Svi smo znali kakav je moj prikan Nenad, ja s njim godinama nisam ni govorio. Nenad je uvek, kad popije, izazivao tuču, nema s kim se nije dokačio. Ko zna koliko je puta dolazila policija zbog njega - priča Pavlović.

Saša Asanović, rođak ubijenog Jastreba kaže da ga je Nenad ranije jurio pištoljem.

- Nenad je mene pre desetak godina jurio pištoljem da me ubije. Pokušao je i kolima da me pregazi - priča Saša.

POLICAJCI ČUVAJUI NENADOVU KUĆU

Ispred kuće uhapšenog Nenada Ronića juče je dežurala policija.

- Policajci čuvaju kuću da je mi ne bismo uništili. Razbili bismo je, zapalili, kamenovali. Čuli su da ćemo kuću ovog monstruma sravniti sa zemljom, pa je sad obezbeđuju - kažu okupljene komšije.

Inače, novinari nisu pronašli Sinišu, Nenadovog sina iz Nemačke, kao ni unuka s kojim se ubijeni Ivan potukao. Komšije pričaju da su se oni sklonili posle masakra.

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lovato

    16. jul 2019 | 07:18

    Pod hitno uvesti smrtnu kaznu.

  • Zeleni zub

    17. jul 2019 | 15:17

    Kad ovo uradi neko ko pije, zašto se ne zabrani alkohol onda. Na kanabisu niko nikad nije nekog upucao , zaklao itd.

  • 3OPAH

    16. jul 2019 | 05:09

    Treba komšiju koji mu je oteo puškku ispitati da nije i on raspalio rafal tokom otimanje puške dok je pijani vlasnik trzao sa njim oko puske

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA