Desanku bivši muž izbo nožem pred unukom (8): Preplašeni dečak pobegao s lica mesta

Monstruma prisustvo maloletnog unučeta nije sprečilo u svojim užasnim namerama

  • 4
Petar Mosic, Desanka Mosic Foto: Facebook/Petar Mosic/Desanka Mosic

Jezivom zločinu u Pančevu koji se dogodio u petak kada je Petar Mošić (64) ubio bivšu suprugu Desanku, prisustvovalo je njihovo osmogodišnje unuče, piše Blic.

- Dete je iz straha pobeglo sa lica mesta, kada je videlo šta se dešava - kaže izvor upoznat sa istragom.

Muškarca prisustvo maloletnog unučeta nije sprečilo u svojim užasnim namerama. On je nastavio da je ubada sve dok ga vozači ATP-a nisu zaustavili.

Ovaj stravični zločin rezultat je dugogodišnjeg maltretiranja koje je nesrećna Desanka trpela.

Advokat Dejan Bojić koji je bio Desankin zastupnik u postupku razvoda braka otkrio je da je ona u februaru ove godine odlučila da napusti Petra jer više nije želela da trpi zlostavljanje.

ZNALA DA ĆE JE UBITI

- Desanka je došla u februaru u Požarevac da živi privatno. U moju kancelariju došla je u martu i rekla da je napustila supruga, da ne želi da se vraća u Pančevo i da hoće da pokrene tužbu za razvod. Kao razlog navela je da postoji neslaganje među njima koja su dovela do netrpeljivosti i da je on nasilan. Kad smo podneli tužbu govorila mi je: "On će da me ubije, ja ne smem da se pojavim na sudu" - kaže advokat Bojić.

Kako dodaje, iz straha da nešto može da joj se dogodi, Desanka se nije pojavila na prvom ročištu koje je bilo zakazano u maju u Osnovnom sudu u Pančevu.

- Posle prvog ročišta, Desanka je došla kod mene u kancelariju vidno usplahirena, jer je onda njen muž pretpostavio da je ona u Požarevcu pošto je mene iz tog grada kao punomoćnika angažovala. Pitala me da li sam na sudu rekao adresu gde je ona sada, plašeći se da je sada gotova i da će doći da je ubije. Sud mu je zabranu prilaska odredio u junu, koja je bila i kobnog dana na snazi. Četiri dana pre narednog ročišta, 24. juna, bio je moj poslednji kontakt sa njom. Rekla mi je da je u Sigurnoj kući u Pančevu i da će je nadalje zastupati njihovi pravnici. Koliko sam čuo, ona se tog dana razvela - dodaje advokat.

MOŠIĆ SASLUŠAN, BRANIO SE ĆUTANJEM

Petar Mošić sproveden je na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Pančevu, gde se branio ćutanjem.

Sud mu je nakon toga po predlogu postupajućeg zamenika tužioca odredio jednomesečni pritvor po 2 tačke: kako ne bi uticao na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA