"Mama, znam da sam gotov. Samo te molim, čuvaj mi sina": Poslednje reči Ivana (19) koga je ubio deda

Sin mu je star svega 20 dana

  • 1

Ivan Ronić (19), koga je hicima iz "kalašnjikova" ubio deda Nenad Ronić (63), na samrti je svojoj majci Moniki, a ubičinoj ćerki, poručio "da čuva njegovog sina starog svega 20 dana".

Anđela Ronić, mlađa sestra ubijenog Ivana, kroz suze je opisala poslednje minute života svog brata.

- Ležao je u hodniku obliven krvlju i kroz šapat je više puta ponovio: "Mama, ja znam da sam gotov. Samo te jedno molim, čuvaj mi sina. Ne daj da ga niko drugi uzme. Čuvajte ga samo ti i moja Romana." Majka ga je tešila i govorila mu da će ostati živ - drhteći priča Anđela, kojoj je brat umro pred očima.

Svedok krvavog pira

Nesrećna devojčica bila je svedok krvavog pira svog dede Nenada, koji je, osim unuka Ivana, ubio i njegovog oca, a svog zeta Jastreba Asanovića (38), dok je Ivanovu ženu Romanu (20) i rođenog brata Bendžamina (15) teško ranio.

Anđela kaže da je kobne večeri sa majkom, ocem, braćom, snajom Romanom i bratancem od 20 dana sedela u kući kada je deda uleteo u dvorište i počeo da rešeta.

- Strašno je bilo! Odjednom smo čuli dedu kako viče i počela je pucnjava. Tata i mama su istrčali iz sobe, a deda je pucao gde je stigao. To su bile sekunde. Romana, moja snaja i supruga mog brata Ivana, izašla je napolje, pa utrčala u sobu i viknula mi da uzmem njihovu bebu i spasem je. Brzo sam dohvatila bebicu i sakrila se iza kreveta. Sela sam na pod, spustila glavu da me deda ne vidi ako uđe. Onda je sve zamuklo - priča Anđela i nastavlja:

- Izašla sam iz sobe i videla Ivana kako leži u hodniku. Tata je bio u dvorištu, i on sav krvav, okrenuo je glavu prema mami, uzdahnuo i umro. Umro je otvorenih očiju, gledao je mamu. Posle je došla policija, a ja sam izlazila iz kuće da gledam tatu, da ga zapamtim. Satima je mrtav ležao u dvorištu.

Bio jako pijan

Očevici masakra kažu da je ubica uleteo u dvorište svoje ćerke Monike nakon što mu je neko rekao da je Monikin sin ubio njegovog unuka od sina Siniše, koji je tog dana došao iz Nemačke.

- Odmah je počeo da viče: "Džani je sad umro, svi ćete da vidite, pobiću vas! Ni beba nema da ostane, krv ću da vam zatrem!" - kaže očevidac i dodaje:

- Neko je rekao Nenadu da su se njegovi unuci, od ćerke i sina, potukli i da je unuk od ćerke usmrtio ovog drugog, koji se zove Džani. To nije bilo tačno, ali je bilo okidač za Nenada. On je u tom trenutku bio jako pijan.

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA