≫ 

Osumnjičeni za ubistvo žene pred unučetom na autobuskoj stanici u Pančevu dobio pritvor od 30 dana

Zločin se dogodio u petak, a prisustvo maloletnog unučeta nije sprečilo zločinca u svojim namerama

  • 1
Petar Mosic, Desanka Mosic Foto: Facebook/Petar Mosic/Desanka Mosic

Petru Mošiću, osumnjičenom za ubistvo žene Desanke Mošić, određen je pritvor u trajanju od 30 dana. On je njoj naneo nožem smrtonosne povrede na autobuskom stajalištu u Pančevu.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Pančevu je Petru Mošiću (64 godine) osumnjičenom da je izvršio krivično delo teško ubistvo odredio pritvor u trajanju do 30 dana. Pritvor za ovo lice predložilo je Više javno tužilaštvo u Pančevu.

On je uhapšen u petak kod glavne autobuske stanice pošto je sa više uboda nožem naneo povrede ženi Desanki (60 godina) od kojih je ona preminila.

Osnovni sud u Pančevu potvrdio je da je rešenjem od 26. juna Petru bila produžena hitna mera privremene zabrane kontaktiranja i prilaska žrtvi Desanki za još trideset dana, prenosi portal 013info.

Zločin se dogodio u petak, a prisustvo maloletnog unučeta nije sprečilo zločinca u svojim namerama. On je nastavio da je ubada sve dok ga vozači ATP-a nisu zaustavili.

Novinari portala Telegraf.rs razgovarali su, neposredno posle zločina, sa hrabrim vozačima ATP-a, koji su uhvatili ubicu i sačekali policiju. Kako su nam ispričali, ubica im je odranije poznat, jer drži autoplac kod Bavaništa. Ispričali su da je sve počelo na klupi, da je nesrećna žena počela da trči, kada ju je sustigao muž. Oni su odmah skočili da pomognu, ali dok su dotrčali, već je dobila nekoliko uboda u leđa i vrat.

Uhvatili su ubicu i pozvali Hitnu pomoć. Lekari su se borili za njen život, ali dobila je suviše opasne rane od kojih je preminula na operacionom stolu.

Ovaj stravični zločin rezultat je dugogodišnjeg maltretiranja koje je nesrećna Desanka trpela.

Advokat Dejan Bojić koji je bio Desankin zastupnik u postupku razvoda braka otkrio je da je ona u februaru ove godine odlučila da napusti Petra jer više nije želela da trpi zlostavljanje.

- Desanka je došla u februaru u Požarevac da živi privatno. U moju kancelariju došla je u martu i rekla da je napustila supruga, da ne želi da se vraća u Pančevo i da hoće da pokrene tužbu za razvod. Kao razlog navela je da postoji neslaganje među njima koja su dovela do netrpeljivosti i da je on nasilan. Kad smo podneli tužbu govorila mi je: "On će da me ubije, ja ne smem da se pojavim na sudu" - kaže advokat Bojić.

Pogledajte video: Nikada objavljeni snimci Maje i Mihajla ubijenih u Centru za socijalni rad u Rakovici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    18. jul 2019 | 00:31

    Meni nije jasno zasto je ubica dobio pritvor od 30 dana.kao da nemaju dokaz da je ubio zenu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA