≫ 

Ovo je pilot Vladimir, koji je poginuo u padu aviona kod Zrenjanina: Živeo je za letenje (FOTO)

Nesvakidašnja nesreća potresla je Zrenjanin

  • 17
Vladimir Bulat Foto: Facebook

Vladimir Bulat (47) pilot je koji je upravljao malim avionom Zlin 526F koji se srušio jutros oko 8.30 sati u blizini aerodroma Ečka kod Zrenjanina, u ataru sela Lukićevo. Kako piše RTV, Vladimir je poginuo.

Vladimir je inače bio sam u svom sportskom avionu. Izvodio je akrobatski let, a avion je potom pao u poljanu i zabio se u zemlju, i to na dubinu od dva metra. Fotografije sa lica mesta su veoma dramatične, a na njima se može videti da je avion "zgužvan" do neprepoznatljivosti od siline udara.

Avion, pad aviona, zrenjanin Avion kojim je upravljao Vladimir Bulat; Foto: pink.rs

Direktor Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju Nebojša Petrović naveo je da je avion "zlin 526F" pao u 8.30 u reonu aerodroma Ečka, a da će istraga ići u dva pravca, jednu istragu će voditi istražni organi tužilaštva, a drugu Centar za istraživanje nesreća.

"Definitivno se radi o udesu, a ne o nezgodi", navodi Petrović.

U zrenjaninskoj policiji kažu da je pad aviona prijavljen policiji malo pre 9 sati, a da je trenutno na licu mesta ekipa Hitne pomoći.

Vladimir Bulat Vladimir Bulat je živeo za avione; Foto: Facebook

Vladimir Bulat je najpre bio član aero kluba "Falcons" iz Zrenjanina, a pre 2 godine postao je njegov predsednik. On je inače iz Beograda, gde je završio i Vazduhoplovnu akademiju. Poznat je po svojim akrobatskim letovima. Inače, leteo je u mnogim zemljama sveta, gde je stekao mnogo prijatelja i poštovalaca.

Na njegovom Fejsbuk profilu Bulat je na mestu pilota sa širokim osmehom.

Vladimir Bulat Vladimir, vrhunski pilot; Foto: Facebook

O Vladimiru Bulatu kao izvrsnom pilotu pisao je ugledni portal Tango Six 2014. godine, kao o jednom od retkih privatnih entuzijasta koji ulaže u ovaj skup sport i koji je te godine bio u procesu formiranja škole akrobatskog letenja u okviru njegovog AK „Falcons“.

Vladimir Bulat Bulat je obožavao svoju letelicu; Foto: Facebook

Na aeromitingu Vršac 2014. on i njegov budući učenik, kolega pilota i akro-entuzijasta Pavle Marković, pričali su kako se postaje akrobatski pilot u Srbiji...

VIDEO: U Čileu avion pao po sred parkinga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalimera

    18. jul 2019 | 13:12

    Cini mi se,nazalost,kao da ljude ne dotice mnogo odlazak ove ljudine. Na krilima letilice otisao u smrt,na krilima andjela neka ode u vecnost.

  • Psihopata

    18. jul 2019 | 13:25

    Saucesce njegovoj porodici

  • Snooker

    18. jul 2019 | 10:30

    Ja ne znam sto se ljudi zezaju sa tim kantama od aviona sa jednim motorom..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA