≫ 

Uhapšen muškarac koji je dojavio da je postavljena bomba u avionu na Aerodromu Nikola Tesla

Tokom istrage policija je po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva identifikovala i privela Zorana N. (65) zbog sumnje da je telefonom dojavio da se u avionu nalazi bomba

  • 13
Aerodrom Nikola Tesla, uhapsen Foto ilustracija: Telegraf/Nikola Tomić/Shutterstock

Pripadnici MUP su, nakon kontradiverzionog pregleda, utvrdili da je bila lažna dojava o postavljenoj bombi, u avionu koji je iz Beograda trebalo da poleti za Frankfurt, potvrđeno je u MUP.

Prema prvim informacijama medija, tokom istrage policija je po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva identifikovala i privela Željka S. (58) zbog sumnje da je telefonom dojavio da se u avionu nalazi bomba, odnosno da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda. Nešto kasnije se ipak, pojavilo drugo ime, Zoran N. (65) koji je osumnjičen da je iz tuđeg stana, tuđim telefonom dojavio da se u avionu nalazi bomba.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati i tada će biti priveden tužilaštvu na saslušanje, precizirao je za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.

Kontradiverzona ekipa, policija Policajcima je pomagao i pas specijalno obučen da nanjuši eksploziv, Foto: MUP Srbije

Iz "Lufthanzinog" aviona koji je bio u pripremi za let iz Beograda ka Frankfurtu u četvrtak ujutru evakuisano je 130 putnika i pet članova posade zbog dojave da je u letelici postavljena bomba, a ova kompanija obavestila je javnost da u letelici nije pronađeno ništa što bi ugrozilo njihovu bezbednost.

- Lufthanza je ujutru dobila važnu bezbednosnu poruku, zbog čega 130 putnika nije poletelo za Frankfurt iz Beograda u 6.15 sati. Sa lokalnim vlastima ispitali smo slučaj i ustanovili da ništa nije ugrožavalo bezbednost putnika - navela je ova kompanija.

Kontradiverzona ekipa, policija Provera aviona trajala je nekoliko sati, Foto: MUP Srbije

VIDEO: Policija pregledala do poslednjeg šrafa: Ovako izgleda traženje bombe u avionu

VIDEO: Stanje na aerodromu Nikola Tesla posle dojave o bombi

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA