≫ 

Šestorka privedena u Kruševcu: Uhapšen dugogodišnji šef podzemlja zbog ubistva oca i sina

Uhapšeni su Zoran Jotić (64), Igor Gajić (45), kao i M. N. (25), V. P. (25) i I. P, svi iz Kruševca i S. Z. (43) iz Beograda

  • 4

Kruševačka policija privela je u noži između srede i četvrtka šest osoba. Kako se nezvanično saznaje, među privedenima su i Kruševljani Zoran Jotić-Jotka (64) i Igor Gajić-Gaja (45), koji su krajem avgusta prošle godine hapšeni zbog sumnje da su umešani u ubistvo Dejana Stankovića-Ždrokinca (71). Za ovo ubistvo kao neposredan izvršilac osumnjičen je Stefan Radulac-Žuti (26).

Radulac je, inače, uhapšen juče u Banjaluci na osnovu međunarodne poternice zbog sumnje da je počinio dva ubistva u Kruševcu, a kako je ranije saopštio MUP Republike Srpske, do njegovog hapšenja došlo je zahvaljujući odličnoj saradnji sa srpskom policijom. Otkrilo se da se u BiH skrivao koristeći lažni identitet.

Očekuje se sprovođenje osumnjičenog Radulca radi daljeg postupka ekstradicije.

Dejan Stanković Ždrokinac

Ubijeni Dejan Stanković Ždrokinac, Foto: Večernje Novosti

Dejan Stanković, jedan od čuvenih blizanaca Ždrokinac, likvidiran je 6. juna ispred hotela "Golf" u Kruševcu. Samo mesec dana ranije, ubijen je njegov sin Vojin (41), u centru grada. Mlađi Ždrokinac podlegao je povredama pred brojnim svedocima, a osumnjičenog su snimile i kamere video-nadzora obližnjih kafića.

Radulac se dao u bekstvo, a nakon mesec dana, kako se sumnja, počinio i ubistvo starijeg Stankovića.

HAPŠENI U AKCIJI "SABLJA"

Sada privedeni Jotić, koji je dugo godina važio za šefa kruševačkog podzemlja i njegov saradnik, Gajić, su posle hapšenja prošle godine bili par meseci u pritvoru. Obojica su svojevremeno uhapšeni u akciji "Sablja" 2003. i nakon odsluženja dugogodišnje zatvorske kazne izašli na slobodu.

ZBOG SUKOBA PROGANJAO ŽENU 

MUP je saopštio da je kruševačka policija uhapsila šest osoba zbog sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo proganjanje. Uhapšeni su Zoran Jotić (64), Igor Gajić (45), kao i M. N. (25), V. P. (25) i I. P, svi iz Kruševca i S. Z. (43) iz Beograda. Oni se sumnjiče da su u protekla dva meseca pratili dvadesetčetvorogodišnju ženu, suprugu tridesetdevetogodišnjeg muškarca koji je, kako se sumnja, bio u sukobu sa Zoranom Jotićem.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, biće privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kica

    18. jul 2019 | 17:41

    Fino drustvance. Samo sto ce ih sudije osloboditi vrlo brzo. Prvo sve sudije treba pohapsiti i ispitati i dovesti nove ne korumpirane!

  • Robert

    18. jul 2019 | 18:19

    Ciste ubice, ko zna koliko ljudi ubijeno? Pustite vi to nema dokaza! Zna se sta se radi sa takvima, zasto postoji drzavna bezbednost?

  • Brk

    18. jul 2019 | 20:35

    Cemu inicijali?Maloletni?Kako ovoj dvojici puno ime i prezima a cetvorici ne?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA