≫ 

Srušio se vojni helikopter iznad Aleksinca: Iznenada pao tokom redovne vežbe

Srećom, nema poginulih

  • 27

Helikopter "gazela" Vojske Srbije srušio se danas popodne u rejonu aerodroma Aleksinca prilikom redovne letačke vežbe, ali srećom nije bilo poginulih.

Kako saznaju "Novosti " posada je samo ugruvana i nije bilo težih posledica. U Ministarstvu odbrane navode da je do oštećenja došlo prilikom vežbe do "vanaerodromsko sletanja“.

- Prilikom redovne letačke obuke i vežbe "vanaerodromsko sletanje“, došlo je večeras do oštećenja helikoptera gazela Ho-42 iz 98. vazduhoplovne brigade Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, oko 19.10 časova, u rejonu sela Rutevac u opštini Aleksinac - saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U helikopteru su bila dva člana posade koji prema prvim pregledima nemaju težih povreda i koji su van životne opasnosti, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu

Istraga će utvrditi šta je uzrok pada letelice.

VIDEO: Snimak helikoptera minut pre nego što se srušio na zgradu u Njujorku

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubiša

    18. jul 2019 | 23:27

    Vidim neki ovde likuju,drago im što se srušio vojni helikopter,ali likovanje im nije potpuno,jer su piloti preživeli...samo da ih podsetim...padaju i mnogo moderniji helikopteri i avioni u svetu,američki,ruski,švedski...piloti im ginu,ali niko od njihove opozicije nije srećan zbog toga,kao naši bezbožnici.

  • Drakula

    18. jul 2019 | 22:53

    Hoće to da se desi i sa novim letelicama,a ne sa muzejskim primercima i krševima iz druge polovine prošlog veka.....hvala bogu pa su piloti preživeli....

  • Kersnu

    18. jul 2019 | 22:35

    Hvala Bogu da nema žrtava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA