≫ 

"Samo molite Boga da vi niste sledeći": Stanari zvezdarske ulice u strahu zbog strašnih zločina

- Verujem da toga ima svuda, ali ovo nije velika ulica i onda kada vas za tako kratak vremenski period stalno bude policijske sirene, molite Boga da vi niste nečija sledeća žrtva - govori nam jedna komšinica

  • 17
Nedjeljko Đurović, Stojanka i Marko Stojanović, Zvezdara

Foto: Marko Jovanović, Informer

Banjska ulica na Zvezdari u poslednjih godinu dana bila je središte mnogih mračnih događaja ili je na neki način bila povezana sa situacijama na koje su se njeni stanari ježili - pucnjava na radnicu banke, u njoj je živeo Neđeljko Đurović, nekoliko hapšenja zbog trgovine drogom i gradnja investitora kog je ubila baba Stojanka.

Komšije sa kojima smo razgovarali o poslednjem incidentu, kada je upucana Ljubica Mićić, kažu da ovde nisu baš čista posla. Za samo 12 meseci, "nagledali su se svačega" i neretko se pitaju koliko je bezbedno ostati u Banjskoj.

Pucnjava na zvezdari, Zvezdara

Banjska ulica; Foto: Marko Jovanović

- Ta žena se doselila pre nekoliko meseci i evo već problem. Zamislite kako je ljudima sa decom koju je tog jutra probudila pucnjava. Pa to je osam ujutru, ljudi idu na posao, deca do parka sa bakama i dekama, ovo je postala favela! - priča nam besno stariji gospodin.

U susret mu ide drugi muškarac, pa već sa pola ulice dovikuje: "Vide li ti ovo? Divlji zapad! Iz čista mira došao neko i ispucao ženu u noge!" Naš prvi sagovornik na to sleže ramenima.

Pucnjava na Zvezdari, zvezdara, policija, uvidjaj, policajac, odnosenje automobila

Mesto gde je upucana Ljubica Mićić; Foto: Marko Jovanović

ALI, TO NIJE SVE 

Kako je "Telegraf" pisao, osumnjičeni za ubistvo studenta iz Čačka, Miloša Mileusnića, Neđeljko Đurović, živeo je u ovoj ulici i to tik pored zgrade u kojoj živi Ljubica. Stanari sa tog broja su nas zvali da prijave katastrofalno stanje u kom se nalazi stan u kom je Đurović živeo.

Nedjeljko Đurović, ubistvo, Zvezdara

Foto: Nedjeljko Đurović/Facebook

- Sećam se tog dana, ja sam sat vremena nakon njega izašao iz svog stana. Nisam ga znao lično, ali zgranut sam tim događajem. Živeo je u prizemlju, ali tamo i sada stoji sve tako razvaljeno, vidi se unutrašnjost stana. Ne znam da li je od januara, kada se dogodilo ubistvo, ovako obeležen stan, ali ako jeste, ono je sramota - priča nam momak sa četvrtog sprata.

U januaru 2019. godine dogodio se strašan zločin koji je potresao celu zemlju. Miloš Mileusnić (24), student iz Čačka, ubijen je u beogradskom naselju Zvezdara, kada se vraćao od devojke. Mladić je izboden oko šest časova ujutru, u hodniku zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića 20 A, gde je živeo sa cimerom.

Ubijen Navijac Partizana Miloš Mileusnić

Ubijeni Miloš Mileusnić; Foto: Facebook

Beogradska policija uspela je da za manje od jednog dana otkrije i uhapsi ubicu, Nedeljka Đurovića iz Požarevca. On je u policiji ispričao kako je čitav dan i noć proveo na društvenim mrežama, na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu, rekao da je bio nevozan, ljut i besan jer je shvatio koliko je nesrećan i da je njegov život bezvredan, pa je rešio da izađe na ulicu i nekoga ubije.

HAPŠENJE ZBOG DROGE

- Da li su se i ti dileri i kriminalci osilili, ne znam šta je, ali baš desetak dana pre pucnjave na Ljubicu, policija je uhapsila jednog mladića i tada mu zaplenila više od kilogram droge. Verujem da toga ima svuda po Beogradu, ali ovo nije velika ulica i onda kada vas za tako kratak vremenski period stalno bude policijske sirene, ne bude vam prijatno, samo molite Boga da vi niste nečija sledeća žrtva - govori nam žena praktično u hodu, ulazeći u zgradu.

Pitamo je da li je ona u strahu, kao iz topa odgovara "naravno". Tada je već gubimo iz vida, jer ušla toliko brzo u zgradu, da smo pomislili da beži od nekoga.

Diler droge, droga, heroin, kokain, dilovanje

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

U OVOJ ULICI GRADIO UBIJENI INVESTITOR

Jednu od zgrada ove ulice sagradio je investitor Zoran Trifunović, koga je u septembru 2018. ubila Stojanka Stojanović (70), poznata kao baka Coka.

Posle zločina je otišla kući i legla da spava. Kada je policija došla u njenu kuću u Ulici Olge Jovanović, upitala ih je: "Šta se zbilo? Sad sam ustala!", a zatim ih je zamolila da se našminka i sredi pre hapšenja. Potpuno smireno je ušla u policijski automobil, iščuđavajući se zašto je vode, da bi u policijskoj stanici došlo do potpunog obrta.

Stojanka i Marko Stojanović

Stojanka prilikom hapšenja; Foto: Informer

Da, ubila sam ga! Nisam mogla više da izdržim, spor sa njim je predugo trajao! - to je posle hapšenja izjavila Coka, koja se sa ubijenim Trifunovićem sporila zbog placa u Beogradu.

VIDEO: "Ukoliko nekog želite da ubijete i prođete nekažnjeno, dođite u Šetonje"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    21. jul 2019 | 21:15

    Nazalost ili srecu kad sve saberemo i oduzmemo u sistemu Coka je narodni heroj koja je pokazala neustrasivost lavovsko srce sto sistem nema u borbi u nelegalnim radnjama u drzavi gde cesto gaze i malog coveka bez pardona

  • Veteran

    21. jul 2019 | 23:16

    Baba Coka je heroj i treba da bude na slobodu..

  • apostol

    21. jul 2019 | 21:51

    Ako kazem bravo za baka Cokom, nevalja, ako kazem da nije trebala to da uradi, slagao bih, pre cetrdeset osam godina moja porodica je imala potpuno istu situaciju, ali nije bilo ubistva, hhvala bogu, ali stres je ostao do danas, krivi su zakoni i vlast, drzavni sluzbenici su nenormalno podmitljivi, neshvatajuci kakve posledice mogu da budu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA