Srpska mafija stoji iza ubistva južnoafričkog fudbalera: Sve je počelo od pošiljke sa tonom kokaina

Iza likvidacije Bačelora navodno stoje isti napadači koji su ubili i Srbina Ivana Đorđevića

  • 2

Jednog od najpoznatijih južnoafričkih fudbalera Marka Bačelora likvidirala je srpska mafija! Istraga zasad ide u pravcu da iza ubistva jedne od najvećih sportskih zvezda Južnoafričke republike najverovatnije stoje srpski kriminalci koji deluju u ovom delu sveta.

Naime, sumnja se da je motiv ovog brutalnog zločina povezan sa nestankom pošiljke od tonu kokaina koja se dogodila krajem prošle godine, a po svemu sudeći, iza likvidacije Bačelora stoje isti napadači koji su ubili i Srbina Ivana Đorđevića aprila ove godine.

Dosadašnji tok istrage vodi ka tome da iza ovog zločina stoje srpske kriminalne grupe koje intezivno deluju u ovoj zemlji. Ovome u prilog ide i činjenica da je Bačelor ubijen na gotovo identičan način kao i Đorđević pre nekoliko meseci. Napadači su fudbalera likvidirali u klasičnoj sačekuši dok se uparkiravao u dvorište svoje kuće, a potom pobegli na motoru. Ovaj način likvidacije karakterističan je za srpske mafijaše u ovom delu - prenose južnoafrički mediji.

- Inače, ovo nije prvi put da su ubijeni fudbaler i Srbin dovođeni u međusobnu vezu. Naime, Đorđević je ranije poslovno sarađivao sa Bačelorom, koji je bio vlasnik preduzeća za naplatu dugova. Takođe, sumnjalo se da su dvojica ubijenih navodno umešani u krađu kokaina koja se dogodilo decembra 2018., kada je nestala određena količina droge koja je iz Brazila i Holandije putem luka Port Elizabet i Kejptaun dospela u Južnu Afriku. Pretpostavlja se da su se oni tada zamerili pogrešnim ljudima, te je ovo bila osveta za krađu - pišu mediji.

Podsetimo, proteklih nekoliko godina bukti rat među srpskim kriminalcima u Južnoj Africi. Dosad su obračuni krimi-grupa u ovoj državi odneli više od deset žrtava.

(Telegraf.rs/Republika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA