≫ 

Više od 50 mrtvih pasa u džakovima kod Kraljeva, a dva prihvatilišta se međusobno optužuju

Danijela Jović objavila je potresne snimke pomora pasa, a za to krivi "Aveniu Mb", sa druge strane oni negiraju da imaju bilo kakve veze sa ovim monstruoznim činom

  • 23
Mrtvi psi u dzaku Foto: Facebook/Danijela Jovic

Jezivi snimci pomora pasa u selu Gokčanica pojavili su se na internetu, a javnost je užasnuta prizorima koje je Danijela Jović iz Kraljeva zabeležila.

OVAJ SADRŽAJ JE UZNEMIRUJUĆ.

Na njima se vide na desetine mrtvih pasa, različitih uzrasta, što ukazuje na to da nije reč o ubijenim i bačenim psima iz jednog legla. Kako je potresena Danijela napisala, "to nije delo nekog meštanina koji je želeo da se ratosilja štenaca", a sve životinje je pronašla "Zoohigijena" Kraljevo.

- Ovo je genocid na koji se ćuti. Po dojavi smo ih pokupili. Pune kese mrtvih, samo nekoliko njih živih. Ovo nije prvi put. Svake nedelje desetine pasa je izbačeno od strane firme "Avenije Mb". Oni kupe pse na teritoriji 60 opština u Srbiji a onda ih izbacuje po teritoriji Kraljeva. Da umiru od gladi, da se jedu živi - tvrdi na svom Fejsbuku Danijela Jović.

Ona je dodala i da nikada gori prizor nisu videli, te da ne znaju gde će sa svim mrtvim štencima, a ni sa preživelima.

- A neću ćutati! Ja ću pričati, vikati za njih. Za mrtve, za preživela. Uvek za njih. Protiv zločina, protiv genocida nad njima, protiv Avenije MB. Pišite prijave, slikajte, snimajte, pritiskajte državu, tužilaštvo, medije. Neka svet vidi u kakvom zlu živimo mi i oni - stoji u objavi Danijele.

"AVENIA MB" NEGIRA DA JE POBILA I BACILA PSE

Sa druge strane, "Avenia Mb" koja je u pomenutoj objavi navedena kao "kriva za ovaj pomor pasa", jer ih je navodno prvo pokupila sa ulice, a onda ubila i izbacila, negira da je ovo njihovo delo.

- Mi poslujemo već osam godina kao prihvatilište za napuštene životinje. Imamo papir za svakog psa, fotoevidenciju, imamo zapisnik o hvatanju, putne naloge, narudžbenice opštine. Svaki pas kog smo uhvatili upiše se u zapisnik, ti psi onda idu u prihvatilište, tamo budu 15 dana prolaze veterinara, vankcinacije, čipovanje ako to treba. Ako se posle 15 dana niko ne javi da je to njegov izgubljeni pas ili da želi da ga udomi, sledi sterilizacija, pa mikročipovanje na opštinu u kojoj su uhvaćeni i tamo gde su uhvaćeni, tamo se vraćaju. Ne može da se desi da ih mi ubijamo - kaže Nenad Stevanović iz "Avenia Mb".

On navodi da se tim postupkom sprečava dalja reprodukcija napuštenih pasa, a time se smanjuje njihova brojnost.

- To što nas napadaju je jadno. Oni su našli dobru zaradu, jer se ti psi ne čipuju i udomljavaju, a onda u inostranstvu prodaju za nekoliko stotina evra. Oni ne brinu o njihovom smeštaju za zimu, za leto, o hrani za svaki dan, vodi, plati radnicima. Kad im ja pokupim pse i zbrinem, oni nemaju šta da prodaju - kaže Stevanović.

"AVENIA MB" I DANIJELA I RANIJE IMALI SUKOBE

Pre dve godine Danijela Jović bila je nezadovoljna uslovima u kojima su živele uhvaćene životinje u "Avenia Mb"-u, pa je sa veterinarskom inspekcijom otišla u njihove prostorije.

- Ta gospođa je pre nekoliko godina bila kod nas u prihvatilištu sa veterinarskom inspektorkom i bila je oduševljena onim što je videla, svim uslovima koje imamo za naše životinje. Od hrane, smeštaja do veterine. Međutim, nakon nekoliko dana od posete nama, ona je okrenula ploču i odjednom joj ništa kod nas nije odgovaralo. Tada sam rekao ako nju nije sramota, nije ni nas - kaže Stevanović.

Za kraj razgovora naš sagovornik rekao je da on "radi korektno i pošteno, da voli životinje i da će im pomagati uvek".

- Razna udruženja kače fotografije tih napuštenih pasa na internet i pišu "Strašno, ove životinje umiru, evo račun, pošaljite novac za pomoć", pa onda zarade na tome. Međutim, naše prihvatilište nema ništa od uginulih pasa, tako da je apsurd govoriti da smo ih mi iz Vrnjačke banje ubili i bacili negde kod Kraljeva - zaključio je razgovor Nenad Stevanović

(S. Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd89

    31. jul 2019 | 21:35

    Psi lutalice nisu krivi, već ljudi koji su ih izbacili na ulicu! Bezosećajni, jednako kao što su i prema drugim ljudima!

  • Da

    31. jul 2019 | 20:37

    Daniela nadji decka

  • Box

    31. jul 2019 | 21:17

    Moje dete pre neki dan napali psi lutalice,njih 5. Pa nikome nije bilo zao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA