≫ 

Radnika iz Kraljeva udarila struja: Od silovitog udara monter ostao na mestu mrtav

Kraljevčanin je radio na postavljanju telekomunikacionog optičkog kabla

  • 6

Monter J. Đ.(35) iz Kraljeva, zaposlen u privatnom preduzeću "Ting", nastradao je od strujnog udara dok je radio u kraljevačkom naselju Grdica.

Nesreća se dogodila kada je korpu, u kojoj se na visini od oko pet metara nalazio J. Đ. radeći na postavljanju telekomunikacionog optičkog kabla, zahvatio takozvani strujni luk od obližnje visokonaponske mreže. Od silovitog strujnog udara nesrećni monter na mestu je preminuo.

Prema rečima njegovih kolega iz firme, J. Đ. je važio za najboljeg radnika, bio je vrhunski obučen i posedovao je sve neophodne sertifikate i dozvole.

- Nesreća, prava nesreća... Ne znam šta da vam kažem. U prvi mah sam pomislio da je korpa zakačila strujni kabl, a ispostavilo se da su strujni luk i varnice udarile u korpu u kojoj je bio monter. Tu, nažalost, nije bilo pomoći - rekao je novinarima jedan od kolega koji je čuvši šta se desilo pristigao na mesto nesreć

Osim pripadnika kraljevačke policije na mesto nesreće ubrzo su pristigli i lekari hitne pomoći koji su mogli samo da konstatuju smrt nesrećnog montera.

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG 2

    1. avgust 2019 | 18:12

    Ako električari neznaju koliko blizu visokonaponskog kabla smeju da priđu ko će onda znati,ako je bilo opasno zašto nije isključena struja da bezbedno radi,mnogo je pitanja na koja treba policija da nađe odgovor.

  • Duka

    1. avgust 2019 | 21:42

    Nije mi jasno,jeli covek ELEKTROMONTER ili monter telekomunikacija ,u svakom slucaju na 5 metara nema visokonaponske mreze vec na duplo vecoj visini,tj na 10 metara upravo zbog opasnosti od visokog napona je postavljena na tu visinu.moje kolege i ja radimo na n.n mrezi koja se nalazi ispod nivoa v.n mreze,ali mi znamo koliki je strujni luk za koji naponski nivo i shodno tome postujemo pravila o radu.meni je mnogo zao coveka,ali ja mislim da mu nije predocena opasnost od strane rukovodioca radova,pogotovo sto firma koja je izvodila radove koristi stubove edb nije iz elektrostruke.pocivaj u miru kolega

  • Lord

    1. avgust 2019 | 18:40

    Ovde nesto nije jasno-najbolji radnik, sve moguce sertifikate imao, a poginuo kao najgori amater...???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA