≫ 

Preminuo i drugi dečak iz sudara kod Požarevca: Deka je smogao snage da kaže najcrnju vest danas

Porodica je juče krenula iz Kragujevca na odmor na Srebrno jezero

  • 42
Saobraćajna nesreća smrtni slučaj Foto-ilustracija: Tanjug

Jedini preživeli iz jučerašnje stravične nesreće kod skretanja za Požarevac - osmogodišnji mališan i drugi sinčić blizanac za čiji život su se lekari lavovski borili posle pogibije njegovog oca Aleksandra, bake Stanice i brata blizanca (8), danas je izdahnuo u bolnici.

Porodica je juče krenula iz Kragujevca na odmor na Srebrno jezero, a u automobilu su bili, pored blizanaca, njihov otac Aleksandar Pešić (42) i baka Stanica.

Udes se desio kod skretanja za Požarevac, kada je u njihov automobil, otpozadi udario drugi, usled čega su se isprevrtali i sleteli sa puta. Vozač koji je izazvao nesreću, Albanac sa finskim državljanstvom, zadržan je u pritvoru.

Jedan dečak preminuo je na putu do bolnice, a drugi je imao povrede grudnog koša, frakturu lobanje i, nakon reanimacije, upućen je u Beograd.

Nažalost, lekari nisu uspeli da ga spasu.

BORILI SE ZA DECU

- Aleksandar, koga smo zvali Saša, sa sinovima N. i V. i majkom Stanicom - Canom, krenuo je na Srebrno jezero. Planirali su da se malo odmore, jer su dečaci na raspustu. On i Slavica borili su se za tu decu, dobili ih vantelesnom oplodnjom. Ne smemo ni da pomislimo kako je Slavici! Molimo se da drugi mališan preživi - kazali su juče za "Blic" poznanici porodice Pešić.

Aleksandrovi sinovi živeli su kod majke Slavice, od koje se on razveo pre tri, četiri godine. Sa majkom, koja je medicinska sestra u Kniću, živeli su u Oplaniću, a raspust je trebalo da provedu kod oca.

- Saša je bio vezan za decu. Sinovi su mu bili srž života. Ranije je imao problema, bio je na Kosovu, ali su ga dečaci oporavili. Svojevremeno je radio kao obezbeđenje u prodavnici, a nedavno je promenio posao - navode Sašini poznanici.

Aleksandru je brat preminuo, a on je živeo sa majkom i ocem Dragutinom, koji navodno boluje od Parkinsonove bolesti.

- U jednom momentu Dragutin je izgubio skoro celu porodicu. Ne dao Bog nikome - kažu poznanici.

VIDEO: Snimak nesreće u kojoj je poginuo Nikola Radulović

(Telegraf.rs/Blic/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA