≫ 

Baka iz Kikinde ipak preminula: Lekar suspendovan jer ju je proglasio mrtvom još pre 4 dana

- Lekar je napravio grešku jer prilikom pregleda pacijentkije nisu korišćena osnovna medicinska sredstva, a to je stetoskop i EKG aparat - rekla je dr Biljana Marković, direktorica kikindskog Doma zdravlja

  • 15
Starica, baba, zena u krevetu, bolnica, bolnički krevet, mrtva, umire

Foto-ilustracija: Shutterstock

Starica (89) iz Kikinde I.K. koju je dežurni lekar Hitne službe proglasio u četvrtak mrtvom, iako je ona bila živa, preminula je nakon četiri dana provedenih u kikindskoj Opštoj bolnici na Odeljenju neurologije, saznaje portal Telegraf.rs.

Lekar N.B. (30), koji je u četvrtak u porodičnoj kući starice konstatovao njenu smrt, da bi nedugo po dolasku progrebnika ona "oživela", suspendovan je i po svemu sudeći preti mu otkaz - saopštavaju iz kikindskog Doma zdravlja.

Ovo je drugi slučaj u Kikindi, da se živa osoba proglasi mrtvom.

Baka iz Kikinde je nažalost preminula: Lekar suspendovan jer ju je proglasio mrtvom još pre četiri dana

Foto: Telegraf

Podsetimo prvi put se dogodilo maja prošle godine kada je dežurni lekar Hitne službe staricu Radojku S. (70), proglasio mrtvom, da bi ona nakon nekoliko sati pokazala znake života. Zbog ovakvih profesionalnih propusta, mladi lekar iz Hitne službe udaljen je sa posla na 15 dana, a nakon isteka ovog roka doneće se konačna odluka o njegovom daljem status, rekla je dr Biljana Marković, direktorica kikindskog Doma zdravlja.

- Lekar je napravio grešku jer prilikom pregleda pacijentkije nisu korišćena osnovna medicinska sredstva, a to je stetoskop i EKG aparat. Zbog ovakvog propusta moraćemo da delujemo sa zakonom. Kolegama je sugerisano da zbog prethodnog slučaja moraju da deluju u skladu sa propisima, a kako ni ovoga puta lekar nije postupao prema svim pravilima, delovaćemo onako kako zakon nalaže - istakla je Marković.

Baba oživela, Kikinda

Isti slučaj dogodio se i prošle godine; Foto: Google Street View

Bizaran slučaj od pre nekoliko dana još jednom je šokirao javnost. Po pozivu komšija i rodbine, Hitna pomoć došla je u staričinu kuću gde je lekar N.B.konstatovao njenu smrt.

Kako su prisutni već tada pozvali pogrebnu službu jer im je rečeno da je baka mrtva, ona je prilikom oblačenja kada je pogrebnik stigao otvorila oči i “mahnula” rukom”. Iznenađene komšije i rodbina, ponovo su pozvali Hitnu službu koja je baku transportovala do Odeljenja neurologije u Opštoj bolnici, nažalost nakon nekoliko dana, starica je preminula u kikindskoj bolnici.

Baka iz Kikinde je nažalost preminula: Lekar suspendovan jer ju je proglasio mrtvom još pre četiri dana

Foto: Telegraf

Baka Radojka je isto prošla kao i starica I.K.iz Srbobranske.

Isti slučaj dogodio se prošle godine, kada je kod baka Radojke S. (70), proglašena smrt, iako je ona bila živa. Starica iz Gerontološkog centra je nakon nekoliko sati pomerila ruku i tada je bilo jasno da je starica živa.

Ona je ustvari bila u komi, te je nakon deset sati, lekar konstatovao da je živa. Nakon pregleda u bolnici baka je vraćena u Gerontološki centar gde je živela nepunih godinu dana.

(D.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milena

    5. avgust 2019 | 16:55

    Bože sačuvaj, hoće ovako da proglašavaju 'smrt' i kada budu trebali organe da uzimaju.

  • Eee

    5. avgust 2019 | 16:48

    Ko nas sve leci???zive ce nas zakopavati!!

  • Viki

    5. avgust 2019 | 16:55

    Kad je moja majka umrla pozivem hitnu i javi se medicinska sestra i maze daclekar nema vremena da utvrdjuje neciju smrt i da ja to mogu sama. A cinjenica je da se mora dobiti strucna potvrda o necijoj smrti da bi se to evidentiralo. Ja sam je upitala kako zna da je umrla prirodnim putem,mozda je u pitanju ubistvo. Tek tako sahraniti nekog bez utvdjivanja cinjenica. Jasno da nisam odustala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA