≫ 

"Ćale, dođi brzo, Stefana su udarila kola": Drug poginulog mladića sa mesta nesreće pozvao hitno oca

Marko Mijalković nije bio u stanju da priča sa novinarima i da ponovo preživi stravičan događaj

  • 19
Niška Banja, saobraćajna nesreća, udes Foto: Telegraf

Marko Mijalković, svedok stravične nesreće koja se dogodila u četvrtak ujutro na ulazu u Nišku Banju, kada mu je poginuo drug Stefan Kocić (20), još ne može da se oporavi od preživljenog šoka, jer je mislio da mu je samo slomljena noga. Na mladiće koji su jednom čoveku iz sela Dolac pomagali da promeni gumu, svojim neregistrovanim BMW-om naleteo je Dejan M. koji je, bez dozvole, vozio pod dejstvom alkohola.

Kada je shvatio da je Stefan poginuo, Marko se toliko uznemirio da mu je ekipa Hitne pomoći dala tabletu za smirenje, a njegov otac Ninoslav ga nije ni za trenutak napuštao, strahujući da mu se nešto ne desi. Iz tog razloga, prema njegovim rečima, mladić nije u stanju da razgovara sa novinarima i ponovo preživi stravičan događaj.

Stefan Kocić, saobraćajna nesreća, Niška Banja Stradali Stefan Kocić, Foto: Privatna arhiva

Ninoslav kaže da je na mesto tragedije stigao na Markov poziv.

ODMAH MI JE BILO JASNO DA JE MRTAV

- Rekao je "Ćale, dođi brzo, Stefana su udarila kola, noga mu je polomljena. Otišao sam kao bez duše tamo, video sam Stefana, noga mu je bila totalno iskrivljena, ali je imao i užasnu povredu glave, odmah mi je bilo jasno da je mrtav. Mislim da je to i Marko video, ali nije hteo da prihvati da mu najboljeg druga više nema. Bio je sav krvav, jer je pokušavao da pomogne Stefanu – opisuje Ninoslav stravičan prizor.

Kaže da je malo falilo da tragedija bude mnogo veća.

Niška Banja, saobraćajna nesreća, udes Malo je falilo da tragedija bude veća, Foto: Telegraf

STEFAN JE BIO NAGNUT, BMW GA UDARIO DIREKTNO

- U trenutku kada je taj momak naišao vozilom, oko "zastave" su bili Marko, koji je stajao ispred haube, vlasnik auta kojem je pukla guma, Stefan i njegov drug Saša. "BMW" je najpre udario Sašu retrovizorom i povredio mu nogu, a Stefan je na nesreću bio sagnut, tako da ga je udario direktno i odbacio ga desetak metara. Da je "zastavu" udario otpozadi, niko ne bi preživeo. Da je Marko stradao, ne znam šta bih uradio… ako za tog vozača ne važi zakon, ne bi važio ni za mene - priča Markov otac.

Kaže da je vozač "BMW" bio potpuno raspamećen i da je izgledalo da nije svestan šta se u stvari desilo.

- Izašao je iz nekog žbunja, gledao je okolo potpuno nesvestan šta je uradio. Marko je bio očajan, vikao je na njega, vozač nije odgovarao. Nemam razumevanja za njega, vozio je brzo, uopšte nije kočio, nije imao dozvolu… Čujem da ima ženu i malo dete, ne razumem šta je u to doba radio u Banji, bio je radni dan – kazao je Ninoslav.

Dejan M. je uhapšen zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i očekuje se da bude priveden Višem javnom tužilaštvu.

VIDEO: Snimak momenta kada BMW udara u Dačiju

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roditelj

    9. avgust 2019 | 22:37

    "svojim neregistrovanim BMW-om naleteo je Dejan M. koji je, bez dozvole, vozio pod dejstvom alkohola." 40.godina robije,ni dana manje!

  • NekoKo

    9. avgust 2019 | 23:27

    Ovakve pijane degenerike treba strpati u neku specijalnu ustanovu i držati tamo do kraja života. Čim neko sedne da vozi pijan, radi se o neizlečivoj bolesti.

  • Rix

    9. avgust 2019 | 23:40

    Ljudi, a gde se nalazi kazimo,, saobracajna patrola,, ko nocu brine o saobracaju, placeni su za to, svake veceri posle 12 u Nisu od Donje Vrezine prema Durlanu ludacki voze, cuje se skripa guma, haos. Takve niko ne sme da zaustavlja, niko ne prica o tome. Niska banja, bez saobracajaca kod rampe, ludilo. Posle 12, svaka kola zaustavljati i proveriti. Da je neko zaustavio i kontrolisao tog tipa, ne bi on nikoga ubio, ali eto, primaju plate, nista ne proizvode, briga svakoga, vazno da uplata bude na vreme,, sramoto jedna,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA