≫ 

Zločin u Jabukovcu: "Raja je bio preke naravi, a nikome nije jasno zašto je ubijena cela porodica"

Kazimirovići tokom čitave godine žive na salašu, bez struje i vode, jer im je kuća u selu zapuštena

  • 6
Pistolj pucnjava pucaj Foto: Pixabay

Na salašu u podnožju Jabukovca kod Negotina, između Vratne i Urovice na mestu zvanom Valja Vratna, u petak oko 14 časova pronađena su, kako nezvanično saznaju "Novosti", tela poljoprivrednika Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić i sestričine Dragane.

Niko od Jabukovčana sa kojima su razgovarali reporteri "Novosti" nije znao da kaže šta se tačno dogodilo na salašu Kazimirovića. Na mestu ubistva bile su i negotinska i borska policija, kao i nadležni tužilac Višeg tužilaštva iz Negotina, a u poslepodnevnim satima stigla je i ekipa forenzičara iz Beograda. Raja je, navodno, pronađen na traktoru, pored sena, a tri žene u dvorištu.

Inače, u Jabukovcu je pre 12 godina zabeležen jedan od najmasovnijih zločina u Srbiji. Nikola Radisavljević tada je iz lovačke puške ubio devetoro svojih komšija i rođaka, a troje ih je ranio.

Kazimirović je, kako se saznaje, živeo sa majkom koja se otežano kretala. Njihova prva komšinica, Javorka Petrikić, koja je od njihove kuće udaljena oko 700 metara, kaže da sa Rajom nije bila u dobrim odnosima jer joj je ranijih godina zatvorio put koji vodi do njenog salaša. O prvom komšiji nema dobro mišljenje i kaže da se on sudio sa pola sela.

- Nama je zatvorio put do salaša i nije dozvoljavao da prođemo. Čujem da je nedavno bio bolestan, ali sam ga često viđala kako radi na njivi pored puta. Šta se danas desilo na njihovom salašu, zaista ne znam - kaže Javorka.

Nedaleko od doma Kazimirovića, na putu, zatečeni su i Jovana i Katarina Danilović iz sela Vratna. Došli su da nahrane stoku.

- Pomagao sam Raji pre dve nedelje kada je bio bolestan da hrani svojih 15 krava i 40 ovaca. Čuo sam da je pre tri nedelje kod njih došla Rajina sestra Ljubinka sa ćerkom Draganom, ali ne bih mogao da tvrdim da su one te dve žene koje su nađene mrtve u dvorištu.

Kazimirovići tokom čitave godine žive na salašu, bez struje i vode, jer im je kuća u selu zapuštena. Svojevremeno je, vele Jabukovčani, sestra htela da na mestu stare podigne novu kuću, ali joj brat nije dozvolio.

- Raja je bio nezgodan čovek. I traktor je vozio bahato i brzo. Mislim da je tukao i majku i sestru. Sa svima je bio u zavadi i redovno se sudio sa komšijama i sa rođacima - kaže Javorka.

Raja Kazimirović je, pričaju meštani, živeo usamljeničkim životom. Svojevremeno je bio "prizećen" u Miloševu. Ima sina i snaju, koji žive u Beču. Jabukovčani kažu da se ne sećaju da su ih ikada videli.

Mrtvo telo, mrtvak Foto-ilustracija: Shutterstock, A. Nalbantjan

Kazimirovići su jedna od starosedelačkih familija u Jabukovcu. Raja nikada nije napuštao selo i zemlju, iako je mogao da ode u inostranstvo, kao i mnogi iz ovog kraja. Gajio je stoku, ali se nije potrudio da na salaš uvede struju. Imao je dosta zemlje i traktor, koji je svojevremeno kupio na sajmu u Novom Sadu. Šta se u petak dogodilo i da li se možda nekom zamerio, niko nije mogao da kaže, ali se mnogi slažu "da je bio prek i na svoju ruku".

Na Kazimirovićevoj njivi pored puta balirano seno. Prva komšinica Javorka Petrikić kaže da je Raja ovih dana trebalo da pokupi bale, ali je čekao da prođu praznici.

- Baš sam mu ja balirao tu njivu pre dve nedelje, jer nije mogao. Na seoskom groblju sam mu nekoliko dana radio na grobnici za majku. Hteo je, za ne daj bože, da bude spreman - kaže Roman Konstantin, nadničar iz Rumunije, koji radi na imanjima oko Jabukovca i Vratne.

Inače, tokom popodneva selo si nadletali policijski helikoperi.

Policija je, za sada, privela čak desetoro ljudi i svi će biti poligrafski ispitani, saznaje "Kurir". Očekuje se da poligraf stigne iz Beograda, kako bi započeli ispitivanje.

(Telegraf.rs/Novosti/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    9. avgust 2019 | 23:54

    A da nije možda da ne bi bilo svedoka.? Zašto bi neko ubijao staricu od 93 godine, nego iz razloga eliminisanja svedoka. Samo malo veća inteligencija od kretena je potrebna da bi se to shvatilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA