Saša Mirković izručen Srbiji, vode ga u Okružni zatvor

Mirković je pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića

  • 20
Saša Mirković - Proslava šestog rođendana SNS-a Foto: Milena Đorđević

Bivši političar i estradni menadžer Saša Mirković, koji je uhapšen u petak u Budvi, isporučen je jutros oko 4 sata Srbiji i trenutno je na putu za Okružni zatvor u kojem će izdržavati kaznu zatvora, potvrđeno je Telegrafu.

Mirković je uhapšen na osnovu poternice koju je za njim raspisala srpska policija zbog izdržavanja kazne od godinu dana zatvora zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića.

Srpsko sudstvo je još u maju tragalo za Mirkovićem i tada je predočeno da ukoliko mu u tom periodu ne bude uručena pravosnažna presuda za njim će biti raspisana poternica radi izdržavanja jednogodišnje robije na koju je osuđen, preneli su ranije mediji.

Tada mu je radijus kretanja sužen, sud mu je, upravo da ne bi napustio našu zemlju, oduzeo pasoš odmah nakon što je pušten iz jednomesečnog pritvora, a taj dokument do kraja postupka mu nije vraćen. Ipak, sumnjalo se da je Mirković napustio Srbiju.

Mirković je osuđen jer je mimo ovlašćenja usmeno naložio saradnici Mileni Trajković da kupi robu u vrednosti od 13.960.799,90 dinara. Radi se o novogodišnjim paketićima koji su kupljeni od jedne beogradske firme. Time je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u iznosu od skoro 14 miliona dinara.

Osim Mirkovića, istom odlukom pravosnažno je na uslovnu kaznu zatvora od osam meseci, sa rokom provere od tri godine, osuđena i njegova tadašnja saradnica Milena Trajković, takođe zbog zloupotrebe položaja.

(Telegraf.rs/Republika.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoko

    10. avgust 2019 | 09:54

    I sad ne godinu , nego godinu i za bezanje 5 god.

  • Rade

    10. avgust 2019 | 11:13

    Brate u Srbiji ako mazneš malo gotov si zato ako se može uzeti milione evra podmiriš sve i ostane brdo para nanogicu kućni pritvor godinu dana sve to prodje i postaneš pošteni biznismen. Gde to ima? Pa u našoj lepoj Srbiji!!! 🤑🤑

  • Tihomir PG

    10. avgust 2019 | 10:05

    A što ga ne puštiste da se bar naspava nego u cik zore dižete Čoeka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA