Sahranjen taksista koga je pokosio BMW smrti: Ostaje pitanje zašto je baš tog dana išao dužim putem

Savatić je trojicu mladića kobnog dana vozio dužim putem do Bogovađe, a odatle do magistrale

  • 4
Saobraćajna nesreća, Ljig, Županjac

Foto: Privatna arhiva

Taksista Aleksandar Savatić (22), koji je nastradao u teškoj saobraćajnoj nesreći u mestu Županjevac, sahranjen je juče na Novom groblju u rodnom gradu.

U stravičnoj nesreći na Ibarskoj magistrali stradali su vozač "dačije", taksista Aleksandar Savatić i putnici iz tog vozila, Đorđe Subotić (19) i Đorđe Belušević (22), kao i Katarina Ivanković (22), saputnica vozača BMW-a Nikole M., osumnjičenog da je izazvao saobraćajnu nesreću u alkoholisanom stanju.

Teško su povređeni Nikolina devojka a Katarinina sestra Kristina Vasiljević (23), Stefan Matović (28), vlasnik BMW-a i Stefan S. (17), putnik u "dačiji". Predsednik taksi udruženja iz Valjeva, gde je nastradali Savatović radio oko dve nedelje, rekao je juče za naš list da udruženje nije radilo nekoliko sati da bi sve kolege mogle prisustvovati sahrani mladića. I dok se čekaju rezultati istrage koja bi trebalo da pokaže zbog čega je Savatić trojicu mladića kobnog dana vozio dužim putem do Bogovađe, a odatle do magistrale, Damnjanović kaže za naš list da oni nemaju informaciju o ruti te vožnje.

Saobraćajna nesreća, Ljig, Županjac

Foto: Privatna arhiva

- Njegova poslednja taksi vožnja bila je te večeri u 20 sati. Nakon toga je išao negde privatno sa momcima sa kojima je bio u autu. Činjenica je da se oni svi poznaju i vožnju su verovatno unapred dogovorili. Ali koja je namena njihovog putovanja i gde je bila, mi ne znamo. Jedini ko bi na to pitanje mogao da odgovori jeste momak koji je preživeo. Valjda ćemo nekada znati šta se desilo i koja im je namena bila da idu tamo gde su išli, sve ostalo je nagađanje - kaže Damnjanović.

U razgovoru sa porodicom nastradalog mladića, Damnjanović je, dodaje, shvatio da on nikome nije javio te večeri gde se uputio.

- On se ukućanima nije javio gde ide niti bilo kome u taksi udruženju, a ni njegovi prijatelji ništa ne znaju. Aleksandar je živeo sa roditeljima i sestrom, išli smo da izjavimo saučešće nakon užasnih vesti. U kući su bile majka i bliža rodbina, dok je otac, koji je zaposlen u špediciji u jednoj italijanskoj firmi, vozio kamion u Parizu - dodaje naš sagovornik. Teško je, dodaje, bilo Aleksandrovoj majci da saopšti svom suprugu da su izgubili sina.

- Javljeno mu je da se nešto desilo, ali mu uopšte nije saopšteno da mu je sin preminuo na licu mesta. Onda je on čekao da drugi vozač preuzme njegov kamion u Parizu da bi se vratio nazad. Majka nije znala kako da mu saopšti. Nema reči kojima bi se moglo opisati kako im je, ne daj Bože nikome - dodaje Damnjanović.

Nikola Mihailovic, Saobraćajna nesreća, Ljig, Županjac, uviđaj, policija

Vozač BMW-a smrti Foto: Facebook

Kako kaže, da se nešto dogodilo njihovom kolegi taksisti saznali su prvi operateri, koje je prema rečima našeg sagovornika, pozvao inspektor.

- "Dačija" koju je Aleksandar vozio bila je izbrendirana i jasno se video broj našeg taksi udruženja, pa smo primili poziv inspektora koji nas je pitao ko je vozio taj automobil - dodaje on. Osvrćući se na činjenicu da je utvrđeno da je vozač BMW-a Nikola M. vozio sa 1,12 promila alkohola u krvi i 170 kilometara na sat, on dodaje da je podjednako za nesreću kriv i vlasnik automobila koji mu je dozvolio da u takvom stanju sedne za volan.

- Moja percepcija je da ni vlasnik vozila nije manje kriv od vozača jer mu je on omogućio da uradi ono što je uradio. Sudeći po fotografijama na društvenim mrežama uhapšenog i po komentarima prijatelja čiji je auto vozio koje sam video, zaključujem da im je bilo zanimljivo da pokažu koliko brzo mogu da voze BMW - dodaje naš sagovornik.

Dao krv za operaciju sina

Preživeli maloletnik iz taksija Stefan S. (17) iz Valjeva u teškom je stanju i on se nalazi u Urgentnom centru u Beogradu. Prema nezvaničniim informacijama, njegov otac doputovao je iz Valjeva u Beograd gde je i dao krv za svog sina pre operacije.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    14. avgust 2019 | 06:27

    Kakve sada ima veze kojim putem je išao taksista pa možda su putnici u taksiju to tražili iz nekog razloga lepo se vidi da čovek staje na znak stop na putu nema nikoga lepo i polako i sigurno izlazi ide svojom trakom posle nekoliko sekundi ide Manijak 170 km/h i udara ga od pozadi kao bomba i pijana džukela ubija i gasi četiri mlada života. I šta sada?! Treba da mu tražimo opravdanje što je to uradio pa hajde sada da vidimo što je taksista išao ovim putem a ne nekim drugim, pa čovek da je znao da će da nadje neki pijani manijak nebi išao tuda sigurno a uostalom može da ide kuda god hoće to bar nije zabranjeno. Zato Manijaku doživotna robija ili 40godina za ubistvo četvoro nevinih i mladih ljudi.

  • Cale

    14. avgust 2019 | 04:49

    Cemu tolika prica i misterija gde su isli, zasto su isli, duzi kraci put, mladi ljudi menjaju plan u sekundu. Propisno su se ukljucili na glavni put. To sto je neko pijan vozio 170km/h to je glavni razlog nesreće, a ne kojim putem su išlo i zašto!

  • Дража

    13. avgust 2019 | 23:45

    Није Жупањевац, него Жупањац!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA