≫ 

Nije samo ubistvo Jelene Marjanović nerazjašnjeno, ubica pevačice Tanje 14 godina je na slobodi

Ubica je pod automobil Tanje Ćosić, 1. avgusta 2005. godine, podmetnuo 10 kilograma eksploziva

  • 3

Pre 14 godina, 1. avgusta 2005. godine u užičkom naselju Krčagovo, i dalje nepoznati ubica podmetnuo je pod automobil pevačice "Idila benda" Tanje Ćosić (34), čak 10 kilograma trotila. Eksploziv je u potpunosti razneo automobil i na mestu ubio Tanju. Kako kaže njena majka, Mica Ćosić, za sve godine od smrti njene ćerke, niko je nije udostojio odgovora ko je ubio njenu ćerku.

- Punih 14 godina čekam odgovor na pitanje ko je ubio moju ćerku Tanju. Ona je zaslužila bar toliko da se njen ubica privede pravdi - kaže majka.

Ni ubica ni naručilac nikad nisu izvedeni pred sud, a istraga je utvrdila samo da je nesrećna devojka glavom platila to što je bila u vezi sa kontroverznim Cetinjaninom Mirkom Nikolićem (57), zvanim Crnogorac.

Mica Ćosić, majka pevačice Tanje Ćosić Mica Ćosić, majka ubijene Tanje, Printskrin: Youtube/rudar7

SVI GOVORE DA SE RADI NA SLUČAJU, ALI IM NE VERUJEM

Očajna majka i dalje se bori da sazna punu istinu o ćerkinom ubistvu, ali je ubeđena da istražni organi odavno ne rade na rešavanju tog slučaja.

- Obraćala sam se na stotine adresa i samo mi govore "da se radi na tom slučaju", ali ja im ne verujem. Ne zna se kome sam sve pisala i šta sam sve pokušala da dođem do istine. Samo to me još drži u životu, jer je moja Tanja zaslužila da se njen ubica otkrije. To je zaslužio i njen sin, koji je ostao bez majke kad je imao samo tri i po godine. Evo i sad i dalje ne znam ko je kriv - kaže Mica i dodaje:

- Moja ćerka nije imala neprijatelja, ali je njen tadašnji momak Mirko Nikolić došao u sukob kriminalcima koji su mu se osvetili njenim ubistvom. Ne znajući s kim ima posla, Tanja je glavom platila sve njegove dugove i neraščišćene račune. Sa Mirkom je dobila sina, a ja sam posle ubistva morala na sudu dugo da dokazujem da on mora da plaća alimentaciju. Tu bitku sam na kraju dobila.

Ubijena pevačica Tanja Ćosić Ubijena Tanja Ćosić, Printskrin: Youtube/rudar7

Ona, nažalost, nije jedina pevačica čije je ubistvo obavijeno velom misterije i u mnogo čemu podseća na tragičnu smrt Jelene Marjanović (33), koja je nasmrt pretučena 2. aprila 2016. u Borči.

Iako je za taj zločin nedavno optužen njen muž Zoran, kome suđenje treba da počne na jesen, neizvesno je da li ima dovoljno dokaza protiv njega.

Ubijena pevačica Tanja Ćosić Ostaci Tanjinih kola, Printskrin: Youtube/rudar7

UBISTVO OPOMENA NIKOLIĆU?

Inače, prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, Tanjino ubistvo zapravo je bila opomena Nikoliću, koji je u to vreme trebalo da bude svedok na suđenju Damiru Mandiću, tada optuženom za likvidaciju Duška Jovanovića, glavnog urednika podgoričkog lista ,"Dan". To je kasnije tokom saslušanja potvrdio i sam Mirko.

TEŠKO POVREĐEN U SAČEKUŠI

Nepunih 15 meseci posle eksplozije i on je teško povređen u sačekuši na Zlatiboru. Na njega su 24. decembra 2006. godine ispaljena četiri hica, ali je preživeo. Zbog pokušaja ubistva Nikolića, kao i zbog ubistva košarkaša Jovana Manovića u beogradskom kafiću "Zodijak" u septembru 2008, na po 20 godina zatvora osuđeni su Bojan Baćković Baćko iz Užica i Milanko Ivanović Crni iz Čajetine.

Mica Ćosić kaže da nije u kontaktu sa Nikolićem i ne zna gde se on sad nalazi.

Pogledajte video:

VIDEO: Rekonstrukcija ubistva Jelene Marjanović

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Meksa

    14. avgust 2019 | 18:46

    Taj s kim je bila u vezi , bomba je bila namenjena njemu .Devojke vole lep zivot , nije bitno sa kim su , e sad to nosi i odredjeni rizik.

  • 534

    14. avgust 2019 | 18:31

    Nije mi jasno na osnovu čega je Policija utvrdila da je auto raznet eksplozivnom napravom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA