Novi detalji u istrazi masakra u Jabukovcu: Opušci cigareta trag ka otkrivanju ubica

Kazimirović nije bio pušač, a u šumarku u blizini njegovog imanja pronađeno je nekoliko opušaka

  • 14
Jabukovac, policija Printskrin: RTS

U blizini imanja Raje Kazimirović u Jabukovcu pronađeni su novi dokazi koji mogu ukazati na identitet napadača koji su pobili četvoro ljudi u ovom selu. Kako Srpski telegraf ekskluzivno saznaje iz izvora bliskih istrazi, reč je o opušcima cigareta koji bi mogli odvesti do ubica.

- Kazimirović nije bio pušač, a u šumarku u blizini njegovog imanja pronađeno je nekoliko opušaka. To ukazuje da je neko tamo boravio, a postoji ozbiljna mogućnost da su upravo na tom mestu, udaljenom nekoliko stotina metara od puta i skrivenog od pogleda neželjenih svedoka, napadači čekali pogodan momenat da napadnu Kazimirovića - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Pronađeni opušci su uzeti i poslati na forenzičku analizu kako bi bili izolovani biološki tragovi i upoređeni sa DNK bazom podataka.

- Po načinu izvršenja ovog dela, postoji velika mogućnost da je makar jedan od napadača već ranije ubijao i imao posla sa policijom. Oni su gledali da što više otežaju rad policiji i da sebi kupe vreme tako što iza sebe nisu ostavili čaure, ali možda ih ovaj trag u blizini mesta zločina otkrije - kaže izvor Srpskog telegrafa.

DVA ORUŽJA, DVA NAPADAČA

U petak je čovek koji je došao da kupi jagnje na imanju Kazimirovića pronašao tela gazda Raje (72), njegove majke Dragice (94), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53). Napadači su ih ubili najmanje 48 sati pre stravičnog otkrića. Žene su pronađene u blizini kuće, dok je Rajino telo bilo na sedištu traktora. Svim žrtvama je pucano u glavu iz neposredne blizine, a Raja, koji je prvi pogođen, najpre je sa veće udaljenosti ubijen sa četiri zrna u grudi, a potom je overen pucnjem u glavu.

- U pitanju su najmanje dva napadača jer su korišćena dva oružja različitog kalibra. Nije isključeno da je bio prisutan i još neki pomagač ili čak i više njih - tvrdi izvor iz istrage.

Iako policija nije isključila nijedan motiv do sada, sve ukazuje na to da je reč o klasičnoj likvidaciji. Kazimirović je važio za imućnog čoveka iako je živeo skromno na imanju bez struje i vode, nije žalio novac da kupi nove traktore i poljoprivredne mašine.

(Telegraf.rs/Republika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samo vas posmatram

    14. avgust 2019 | 22:07

    Neverovatno da se ovakvi detalji iz istrage daju u javnost, strasno. Ovakvim informacijama daje se prednost izvrsiocima, ipak nije ovo seoska tuca, stvarno neozbiljno.

  • Mališa

    14. avgust 2019 | 23:56

    Ako su bili profesionalci kako tvrdite da jesu,onda ti opusci mogu da budu lazan trag,jer profesionalci ne grese tako,osim ako namerno nisu poturili opuske da odvedu istragu u pogresan smer. A kakva nam je policija i istražitelji,ove ce uhapsit na kukovo leto..

  • Robert

    14. avgust 2019 | 20:42

    Ubice na dozivotni zatvor, bez prava ikada da budu oslobodjeni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA