≫ 

Ministarstvo zdravlja o smrti deteta na Vlasinskom jezeru: Hitna je stigla za 12 minuta

Oni su rekli da će o odgovornosti biti reči kada se sprovede istraga

  • 4

Ministarstvo zdravlja izjavilo je saučešće porodici deteta povodom tragedije koja se dogodila juče na Vlasinskom jezeru i navelo da su inspektori na terenu kako bi utvrdili uzrok koji je do toga doveo.

- Svi detalji i okolnosti koji su doveli do ovog tragičnog slučaja će biti ispitani. Nakon toga, i nakon završene obdukcije i utvrđivanja tačnog uzroka tragedije, moći će da se priča o odgovornosti - navelo je Ministarstvo u saopštenju povodom smrti dvogodišnje devojčice na Vlasinskom jezeru.

Ministarstvo ističe da se u ovakvim trenucima moraju koristiti činjenice, a one ukazuju, kako se navodi u saopštenju, da je "ekipa hitne pomoći stigla za 12 minuta sa svom potrebnom opremom i obučenim timom koji je odmah započeo reanimaciju deteta".

Hitna pomoc Hitna pomoć Foto: Marko Jovanović

Iz Ministarstva navode da uvek nastoje da se sve okolnosti ovakvih neželjenih slučajeva, kojih je danas upravo zahvaljujući velikom zalaganju zdravstvenih radnika značajno manje nego pre, uvek potpuno i detaljno ispitaju, i da se utvrdi odgovornost.

- Kada to znamo, jasno je da suprotni, proizvoljni i krajnje netačni komentari objavljivani na društvenim mrežama, ali i u pojedinim sredstvima informisanja ne samo da ne doprinose utvrđivanju činjenica, već unose dodatni nemir i bol porodici u najtežim trenucima, unapred optužujući i okrivljujući zdravstvene radnike. Apelujemo na sve, kako pojedince tako i medije, da ovakve tragedije ne koriste u senzacionalističke svrhe, niti za povećanje gledanosti ili tiraža, političke i druge borbe - ističe se u saopštenju.

(POTRESAN VIDEO) Izvukli čoveka iz mora na Santoriniju

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hana

    17. avgust 2019 | 20:50

    Nažalost previše je smrti đece i mladi osoba zbog nečijeg propusta i javašluka u 21 veku naravno doktori nikad nisu Krivi ne treba nama nova oprema kad nema osoblja

  • Iskustvo

    17. avgust 2019 | 21:22

    Za asmatični napad 12 minuta bez pomoći su garantovana smrt. Takvi bez Ventolina ni do wc-a.

  • Maja

    17. avgust 2019 | 21:38

    Zbog cega ne postoje dezurna lica(lekari)na mestima gde ima vode?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA