≫ 

Otac male Mile koja se ugušila na Vlasinskom jezeru: Došli smo na odmor, a dete vraćamo u sanduku

Dete je još u sobi počelo da se guši i poplavelo u roku od nekoliko minuta

  • 6

Došli smo na odmor da uživamo sa decom dve nedelje, a eto sada Milu vraćamo u sanduku - drhtavim glasom kaže za Kurir Miroslav Janković, otac dvoipogodišnje devojčice koja je preminula u Zdravstvenom centru Surdulica, nakon što joj je pozlilo i počela da se guši u hotelu na Vlasinskom jezeru.

Miroslav kaže da je sa suprugom i devojčicama bliznakinjama Milom i Lenom prošle subote došao na odmor u Vranje kod supruginih rođaka.

- U četvrtak ujutru smo stigli u hotel na Vlasinskom jezeru gde smo imali uplaćen apartman. Pošto smo se smestili, otišli smo na ručak, a onda smo se vratili u sobu da se odmaramo. Beba se osećala dobro, osim što joj je prethodna dva, tri dana curio nosić. Primetili smo i da je malo malaksala. Ona i njena sestra bliznakinja su prevremeno rođene u 36. nedelji, ali osim sitnih prehlada nisu imale nikakve zdravstvene probleme - priča Miroslav.

Kad je malenoj Mili u četvrtak oko 20 sati pozlilo, otac je po pomoć otrčao na recepciju hotela, odakle je osoblje restorana pozvalo Dom zdravlja u Crnoj Travi, ali se ispostavilo da oni nemaju adekvatno sanitetsko vozilo, a jedini dežurni lekar nije smeo da napušta ordinaciju.

- Kada su iz ZC Surdulica rekli da nemaju vozilo, oko 20.30 sati je supruga je s Milom krenula kombijem ka bolnici, a ja sam ostao s Lenom u sobi. Nisam bio ni sa kim od lekara u kontaktu i ne mogu nikoga da krivim. Dete je još u sobi počelo da se guši i poplavelo u roku od nekoliko minuta, ali davala je znake života. Kad je lekarska ekipa iz ZC Surdulica krenula prema nama, za 12 minuta su stigli do pola puta i sresi se sa vozilom u kom je bila supruga sa detetom. Lekari su pokušali sve što su mogli, ali je Mila već bila umrla - kroz uzdah priča Miroslav i dodaje da je njegova supruga Biljana potpuno utučena.

- Prvi rezultati obdukcije su pokazali da se Mila ugušila od vode u plućima, a ostale analize biće gotove za 15 dana. Sahrana će najverovatnije biti u ponedeljak u Rumi - kaže on.

BLIZNAKINJA IMA UPALU PLUĆA

Miroslav kaže da je sa drugom ćerkicom Lenom, sestrom bliznakinjom preminule Mile, u bolnici u Vranju jer su je lekari zadržali zbog upale pluća.

- Odveli smo drugu bebu na pregled u Vranju i ispostavilo se da je zakačila neki virus i da ima upalu pluća. Ostao sam s njom u bolnici, a supruga je u kući kod svoje familije, jer je potpuno slomljena ovom tragedijom koja nas je zadesila - zaključuje Janković.

(POTRESAN VIDEO) Izvukli čoveka iz mora na Santoriniju

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    18. avgust 2019 | 08:17

    Pedijatri su nam diplomirali na misevima a ne na deci.

  • Ja

    18. avgust 2019 | 10:32

    Jadno dete, neka ga anđeli čuvaju, tragedija velika. Ne bih da me pogrešno shvatite, ali deca su morala imati i pre simptome, curenje iz nosa, kašalj, temperatura... Ipak upala pluća i voda u plućima to je posledica duže i nelecene infekcije. Morali su primetiti roditelji to i odvesti decu na vreme kod lekara, a ne otići na odmor tako bez terapije. Sad je gotovo. Zao mi je i roditelja i dece. Tuga velika.

  • Hana

    18. avgust 2019 | 10:07

    Tuga do neba u mom gradu načelnica detetu sa40 temp rekla da je virus a dete bez analiza, dete završilo u NS sa upalom mozga toliko o stručnosti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA