≫ 

Detalji krijumčarenja devojčice (9) sa Kosova: Vozač rekao da se dete igralo i sakrilo u gepeku

S. F. (42) rekao je carinicima da se dete igralo i sakrilo u gepeku automobila

  • 2
Carina, krijumčarili devojčicu Foto: upravacarina.rs

Na punktu Merdare, u saradnji sa policijom, carinici su 17. avgusta sprečili pokušaj krijumčarenja devetogodišnje devojčice sa teritorije AP KiM u Nemačku, a vozač automobila u kojem se dete nalazilo rekao je da je u pitanju ćerka njegove sestre.

S. F. (42), državljanin Nemačke albanske nacionalnosti, bio je u kolima sa svojim maloletnim sinom (17) i pri susretu sa carinicima rekao da nema šta da prijavi.

Međutim, detaljnim pregledom automobila "krajsler" nemačkih registarskih tablica, carinici su u gepeku, u prostoru za rezervni točak, pronašli devetogodišnju devojčicu albanske nacionalnosti, čija su dokumenta, kao i izvod o prebivalištu izdati u Podujevu, naknadno pronađeni u unutrašnjosti automobila.

Vozač automobila je nakon što je sakrivena devojčica pronađena, rekao da se radi o detetu njegove sestre koja živi u Nemačkoj i da se dete igralo i slučajno sakrilo tu.

Devojčicu su preuzeli radnici Centra za socijalni rad u Prokuplju, a osumnjičenima za njeno krijumčarenje je od strane policije određen pritvor od 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

S. F. je kod sebe imao putne isprave tzv. Kosova, a sin ličnu kartu izdatu u Nemačkoj.

VIDEO: Šta treba da znamo kada neko nestane:

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA