≫ 

Misteriozni nestanak, nerazjašnjena ubistva, pronađeni skeleti: Gradić u Vojvodini kao iz krimića

U ovom gradu ubijen je advokat Momir Lazić, nestala je Barbara Vitez, a nađena su i dva ljudska skeleta. I to nije sve

  • 5
Senta, ubijeni Foto: Facebook/Turistička Organizacija Senta, Privatna arhiva

Skandalozna priča iz Sente, u kojoj je Tatjana B. (48) skovala plan kako da se oslobodi svog supruga biznismena Zorana B. (49), našla se u žiži svih srpskih medija, jer je za 1.600 evra poručivala njegovo ubistvo.

Za žitelje Sente, ali i širu javnost slučaj je odjeknuo šokantno, kada je Tatjana u četvrtak uhapšena i u istrazi koja se vodi pred Višim javnim tužilaštvom u Subotici, određen joj je pritvor do 30 dana.

Takav skandal u Senti se na pamti, ali ova varoš kraj Tise je prethodnih godina po događajima iz crne hronike, u više navrata bila kao iz najžešćih i najcrnjih krimića. Šta je podstaklo i motivisalo Tatjanu B. da poručuje ubistvo muža, do kojeg na svu sreću nije došlo, tek treba da razotkrije istraga. Istraga je najpre krenula od koristoljublja, ali nezvanično se čuje da je moguće da je u pitanju i ljubomora, zbog koje je žena htela da se oslobodi muža.

U Senti jer hapšenje supruge lokalnog biznismena sve iznenadilo i najblaže rečeno šokiralo, posebno kada su i u zvaničnom policijskom saopštenju razotkrivene njene namere.

Podsetimo, ona je osmislila plan po kome je trebalo da ostavi otključana vrata kuće i predložila je potencijalnom ubici 33-godišnjem Senćaninu, da u toku noći uđe u kuću i ubije njenog supruga, nju da pretuče i da izvrši premetačinu u njihovom porodičnom domu, ali se potencijalni ubica predomislio i prijavio slučaj, pa je Tatjana B. uhapšena prilikom primopredaje novca koji je dodatno tražio za pomagača u planiranom zločinu.

MISTERIOZAN NESTANAK BARBARE VITEZ

Misteriozan je ostao nestanak 15-godišnje tinejdžerke Barbare Vitez, koja se prema zvaničnoj verziju 25.novembra 2016. godine u večernjim satima, u društvu dvojice dečaka, okliznula i pala sa drumsko-železničkog mosta u reku Tisu. Telo devojčice nije pronađeno i pored opsežnih potraga, a njeni roditelji još uvek izražavaju sumnju da se Barbara Vitez utopila u Tisi.

Barbara Vitez Barbara Vitez nestala u Senti, Foto: Lična arhiva

NIZ NERASVETLJENIH ZLOČINA

U bliskoj prošlosti žitelje Sente je potresalo više zločina koji su ostali nerasvetljeni. Svirepo ubistvo uglednog advokata i dugogodišnjeg predsednika Opštinskog suda u Senti Momira Lazića za koje ni nakon 12 i po godina niko nije odgovarao, iako je prema tvrdnjama istrage slučaj "policijski rešen".

Izmiču pravdi egzekutori ubistva advokata Lazića, počinjenog u kući 1. februara 2007. godine, u kojoj je on nakon razvoda sam živeo. Likvidiran je s dva hica iz vatrenog oružja, a pronađen je sutradan u predsoblju kuće u užem centru grada. U kući ubijenog Lazića na lako dostupnom mestu ostalo je netaknuto 40.000 evra. Još od juna iste godine, u više navrata je do sada predočavano da je slučaj "policijski rešen", ali niko nije čak ni pritvaran, a ni procesuiran.

Nije ovo jedini dosije koji je ostao otvoren u Senti. Još od 1984. godine pravdi izmiče ubica službenice Vere Vučković, slučaja koji je u to vreme takođe potresao potisku varoš. Za ovaj zločin se takođe govorilo da je rešen, ali navodno nije bilo valjanih dokaza da se počinilac nađe iza brave i dosije zatvori. Obrazloženje je uvek da na osnovu "policijski rešenog slučaja" nema mogućnosti da se osumnjičeni za ubistva privedu pravdi, jer nema neophodnih materijalnih dokaza za njihovo procesuiranje pred sudom.

Senćanin Rade Šefer bio je počinilac stravičnog masakra u mestima kanjiške opštine Martonoši i Oromu, koji je počinio u noći između 16. i 17. maja 2015. godine. Zbog narušenih porodičnih odnosa u tom maskru, nakon sinovljeve svadbe, Šefer je iz lovačke puške usmrtio šestoro ljudi.

Selo Martonos, kod Kanjiže, Kanjiža, višestruko ubistvo, ubica, otac mladoženje Rade Sefer Rade Šefer iz Sente počinio krvavi masakr, Foto: Facebook

Šokantna je pre 13 meseci bila i vest iz Sente da su u dvorištu porodične kuće u Ulici Novi šor pronađena dva ljudske skeleta. Kuća je desetak godina bila prazna, a skeleti su pronađeni kada je novi vlasnik izvodio radove na sređivanju dvorišta i slučajno naleteo na neprijatno iznenađenje. Kuća je jedno vreme bila utočište beskućnika, a pre toga u njoj je funkcionisao privatni starački dom. Ostaci su pronađeni u jami korišćenoj kao trap za krompir i druge namirnice, a poreklo ljudskih skeleta ostalo je zagonetka.

VIDEO: "Ukoliko nekog želite da ubijete i prođete nekažnjeno, dođite u Šetonje"

(Telegraf.rs/Dnevnik.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    19. avgust 2019 | 23:06

    Sudska korupcija!

  • Tom

    19. avgust 2019 | 22:30

    Sekte?

  • SaraNS

    20. avgust 2019 | 08:10

    Meni su ova dva skeleta probudila sumnju... Da li postoji mogućnost da jedan od tih skeleta pripada Barbari Vitez? To bi bilo užasno, ali nije navedeno da li su skeleti ispitani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA