• 0

Članovi porodice Svetlane i ćerke Anđele koje su poginule u snu: Čekali smo poziv koji nije stigao

" Sve deluje kao strašan san iz kog nikako da se probudimo"

  • 0

Očajni smo i još u šoku - reči su poznanika i mnogobrojnih prijatelja porodice Rančić iz Pirota posle vesti o smrti Svetlane (54) i Anđele (16) u teškoj saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj.

Rančići su imali udes na auto-putu nadomak bugarskog graničnog prelaza Kulata, prema Grčkoj, u petak ujutro, putujući na odmor. Kod mesta Kočerinovo poginule su Svetlana i njena ćerka, dok je Svetlanin muž M. R. (60), koji je bio za volanom, sa teškim telesnim povredama prebačen u bolnicu, gde se lekari još bore za njegov život. Kako saznaju Novosti, on se trenutno nalazi u Univerzitetskoj klinici "Sveta Ana " u Sofiji, gde je zbog nekoliko operacija u indukovanoj komi.

Rančići su kobnog petka, svojom žutom "pandom", rano ujutro krenuli u Grčku, tačnije u okolinu Soluna na odmor. Oko 8 sati po bugarskom vremenu, "panda" je iz nekog razloga prešla na suprotnu kolovoznu traku i sudarila se direktno sa autobusom bugarskih tablica koji je prevozio radnike na relaciji Blagoevgrad - Sapareva banja.

Od siline udara, Svetlana je poginula na licu mesta, dok je njena kćerka Anđela povredama podlegla u blagoevgradskoj bolnici. Po svemu sudeći, u trenutku sudara Svetlana je bila na mestu suvozača, a njihova kćerka Anđela spavala je na zadnjem sedištu.

Vest o nezapamćenoj tragediji u Pirot je stigla tek u nedelju posle podne. Za tragediju je prvi saznao rođak M. R. koji je, još u petak posle podne, očekivao telefonski poziv od svog brata koji je trebalo da potvrdi dolazak u Grčku, međutim, poziv nikako da stigne. Tek kad je potegao telefonske veze po predstavništvima saznao je da se desila strašna nesreća u kojoj mu je poginula gotovo cela porodica.

- Sve deluje kao strašan san iz kog nikako da se probudimo. Svetlana je izgarala na poslu, radila je besprekorno, umela sa ljudima i pomagala svakom. Mnogo je volela svoju devojčicu Anđelu, koja je ove školske godine trebalo da krene u treći razred ovdašnje gimnazije i za koju je bila izuzetno vezana - pričaju Svetlaninin prijatelji i kolege u televiziji Pi kanal, gde je radila kao organizator i marketing stručnjak.

Kako kažu, Svetlana je bila oduševljena time što joj je kćerka volela balet i ples. Njen suprug omiljen je među poznanicima i prijateljima u Pirotu.

- Radio je u omladinskoj zadruzi, a solidarnost i empatiju za druge, odnosno nesebičnost je stekao kao dete radeći na gotovo svim radnim akcijama koje su organizovane u ovom delu Srbije. Tih je i nenametljiv i uvek spreman da primi savet, ali i da ga iskreno da. Porodica mu je bila svetinja i sve je njoj podredio - pričaju poznanici ove porodice.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima