≫ 

Bogdan iz Šapca koji je ubio svog brata Ignjata je unuk čuvenog slikara Milića od Mačve

Poznati slikar je bio ujak Petra, oca Bogdana i pokojnog Ignjata. Milić od Mačve i Petrova majka su bili rođeni brat i sestra

  • 13
Milic Stankovic

Foto: Wikipedia/Pidge Copetti, Telegraf

Unuk poznatog i slavnog slikara Milića od Mačve ubio je svog rođenog brata. Bogdan Gajić (20) iz Šapca uhapšen je juče ujutru dok je u kolicima vozio telo rođenog brata Ignjata (24). Bogdanu su stavljene lisice na ruke zbog sumnje da ga je ubio, a zatim pokušao da telo zakopa u šumi!

Policija je uhvatila Bogdana na delu dok je gurao telo prekriveno čaršavom i lopatom u nameri da ga se reši. Sukob između braće izbio je tokom noći u porodičnoj kući u Ulici oslobođenja u Šapcu. Spekuliše se da su motiv poremećeni porodični odnosi, a prema rečima komšija, Ignjat je koristio narkotike, dok je Bogdan miran i povučen.

- Čuo sam za tragediju. Navodno je Bogdan surovo prebio Ignjata i nije prestajao da ga udara dok ovaj nije izdahnuo. Navodno mu je čak i glavom lupao u pod. Zašto su se potukli, ne znam, ali znam da je Ignjat u ulici važio za malo problematičnog momka, u smislu da je u porodici pravio probleme. Zbog njega su često znali da se posvađaju tokom noći, tada je cela ulica odjekivala. Bogdan je, za razliku od Ignjata, povučen, tih i delovao je malo čudno. Verovatno mu je sada nešto kvrcnulo u glavi jer mu je bilo dosta svega - rekao je za "Alo!" Bogdanov poznanik.

Bogdan Gajic

Bogdan koji je osumnjičen da je ubio brata Ignjata; Foto: Facebook

Vrata porodičnog doma Gajić imala su rupu na staklu i videli su se tragovi borbe. 

Kako tvrde komšije, pre nekoliko dana bila svađa kod njih. Tada su pozivani da se stišaju.

- Bogdan je nakon ubistva brata zvao ili je poslao poruku roditeljima, u kojoj je naveo da su neki momci došli i odveli Ignjata. Očigledno je pravio alibi. Sada, kad sam sve shvatio, naježio sam se. Znam da je policija bila do 10 ujutru i tada su došli njihovi roditelji Tanja i Petar. Oni i njihov najmlađi sin bili su u Beogradu dok je trajala drama - kaže jedan od suseda.

Prema rečima ljudi iz ulice, niko o trojici mladića ne može da kaže bilo šta loše. Uljudno su se javljali i bili kulturni, ali opet, bili su zatvoreni i nisu se mnogo družili s komšilukom.

Milic od Macve

Milić od Mačve; Foto: Wikipedia/Pidge Copetti

- Kad malo bolje razmislim, ne sećam se da sam u protekle tri godine viđao Ignjata, sve do letos. Letos se odjednom pojavio i tada su počele žurke svako veče, svađe, ali i okupljanje sumnjivih likova. Njihovu osobenost pripisivali smo njihovoj umetničkoj crti, jer njima je u rodu Milić od Mačve, poznati slikar. Milić je Petrov ujak i on je deda ovoj deci. Petrova majka je Milićeva rođena sestra - rekao je komšija.

Policija je, navodno, dobila prijavu da je u Ulici oslobođenja došlo do svađe.

- Prilikom patroliranja sreli su Bogdana kako gura kolica u kojima su se nalazili telo, čaršav, lopata i flaša. On se zaputio ka lokalnoj šumi Zabran. Policajci su ga pitali da li je čuo za svađu i šta vozi u kolicima u 3.30 ujutru. Bogdan je zbunjeno počeo da daje odgovore, a kada su policajci razgrnuli čaršav i najlon, videli su okrvavljeno telo sa ubodnim ranama. Pitali su ga: „Ko je ovo?“, a osumnjičeni je odgovorio: „Moj brat“. Nakon privođenja je testiran na alkohol, jer je flaša bila puna rakije - navodi izvor blizak istrazi.

Ignjat, Bogdan Gajic

Osumnjičeni za ubistvo glavu drži pognuto, a žrtva ga je zagrlila uz široki osmeh; Foto: Facebook/Ignjat Gajic

Policija utvrđuje okolnosti zločina.

Svi u porodici Gajić su nadareni za slikanje i crtanje, a Petar, otac mladića, radi kao ugledni profesor.

- Petar predaje likovno u jednoj šabačkoj školi. Ugledan je! Njegova majka, sestra Milića od Mačve, bila je nepismena, ali je bila pretalentovana za slikanje i svi su se oduševljavali njenim slikama - navodi jedan od komšija.

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA