≫ 

Bogdan osumnjičen za ubistvo negira da je planirao svirepi čin: Rekao da ga je Ignjat maltretirao

Na tepisima u sobi u kojoj se dogodilo ubistvo policija je zatekla tragove krvi. Navodno su i roditelji primetili krv kada su stigli sa puta, ali nisu ništa posumnjali

  • 22
Bogdan Gajic Bogdan Gajić /foto: Facebook

Brutalnom bratoubistvu u Šapcu prethodila je svađa braće Ignjata i Bogdana u njihovoj porodičnoj kući u ponedeljak pre podne. "Telegraf" otkriva da je Bogdan priču kako je ubistvo planirao ranije, pa je čak i iskopao raku za svog brata, negirao na saslušanju.

On je, navodi naš izvor, policiji rekao da je Ignjat duže vreme maltretirao celu porodicu, a posebno njega. U trenucima rastrojstva je izazivao svađu i pravio lom po kući, pa cela porodica nije imala mira. Na tepisima u sobi u kojoj se dogodilo ubistvo policija je zatekla tragove krvi. Navodno su i roditelji primetili krv kada su stigli sa puta, ali nisu ništa posumnjali.

Osumnjičeni je navodno, nasmrt pretukao brata u ponedeljak oko deset sati ujutro. Tukao ga je bokserom dok ga nije onesvestio, a onda ga izbo nožem. Telo je sakrio u šupi i isplanirao da ga se otarasi kad padne mrak.

- Roditelji i mlađi brat su se uveče vratili iz Beograda i nije im bilo sumnjivo što nema najstarijeg sina. U zoru, posle tri sata, Bogdan je natovario leš na kolica i krenuo u produžetku Ulice oslobođenja gde je njihova kuća, u pravcu vodovoda sa namerom da telo zakopa - kaže izvor Telegrafa.

Ignjat Gajić Foto: Telegraf

Nezapamćena tragedija razorila je porodicu uglednog šabačkog profesora i umetnika Petra Gajića i njegove supruge Tanje, uspešne bankarke. Najstarijeg sina Ignjata, koji je preksinoć svirepo ubijen, danas su sahranili, srednji sin Bogdan je u pritvoru kao jedini osumnjičeni za ubistvo rođenog brata i robijaće ukoliko bude osuđen, dok će najmlađi Vidak, sada srednjoškolac, živeti sa traumama zbog porodične tragedije.

- Imali su bogastvo, tri sina, a sad su u žalosti i na velikim mukama. Teško njima šta su dočekali, samo oni znaju kako će sve ovo preživeti - prvo je što kažu susedi iz Ulice oslobođenja u Šapcu. Ljudski sažaljevaju Gajiće i saučestvuju u njihovom bolu, iako su ih veoma malo poznavali.

Oni dodaju da ni sa kim od komšija nisu imali prisniji odnos, ali ni sa kim nisu bili ni u zavadi.

- Oca Petra sam u subotu sreo u obližnjoj pekari. Dobar dan za dobar dan, takav je bio prema komšijama. Nije bio smrknut niti pogubljen tog jutra, kao što je ponekad ranije bio, ali nikada nije prošao da se ne javi. Uvek je bio ljubazan i kulturan. Komšinicu Tanju sam baš retko viđao. Ona je već od zore bila na putu za Beograd gde je radila, a vraćala se uveče - kaže jedan komšija.

Šta je u noći između ponedeljka i utorka prethodilo brutalnom bratoubistvu svedočiće jedino Bogdan Gajić (20), koji je zbog sumnje da je ubio rođenog brata Ignjata u policijskom pritvoru.

Kuća ubistvo Šabac, brat brata Kuća u kojoj žive Gajići; Foto: Telegraf

Istraga će "sklopiti kockice" nesvakidašnjeg ubistva i odgonetnuti motiv zločina. Navodno su Bogdanu, koji je odličan student psihologije, prekipeli sve češći agresivni ispadi starijeg brata. U trenucima rastrojstva je izazivao svađu i pravio lom po kući, pa cela porodica nije imala mira.

Bogdanu je Okružni javni tužilac odredio policijsko zadržavanje od 48 sati. Tokom prepodneva on nije saslušan.

Iz Policijske uprave Šabac, uz obrazloženje da ne mogu da saopštavaju lične podatke, nisu odgovorili na naše pitanje da li je u ranijem periodu bilo prijava nasilja u porodici Gajić.

Telegraf.rs nezvanično saznaje da Ignjat Gajić ranije nikada nije privođen u policiju, niti je osuđivan.

VIDEO: Ispovest majke transrodnog ubice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Max

    21. avgust 2019 | 23:15

    Gledajte svoje dvoriste i cistite ga i ne sudite drugima !

  • pera genije

    21. avgust 2019 | 23:26

    ....."uglednog šabačkog profesora i umetnika Petra Gajića i njegove supruge Tanje, uspešne bankarke."...... dok su roditelji jurili karijeru,deca napravila sta su napravila.... :/

  • X

    21. avgust 2019 | 22:53

    Svaka peta porodica ima jednog Ignjata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA