Određen pritvor Bogdanu, osumnjičenom da je ubio brata: Šta kažu nadležni o nasilju u ovoj porodici

Prema nezvaničnim saznanjima, ubijeni Ignjat Gajić nije bio osuđivan niti je privođen u policiju zbog nekog krivičnog dela

  • 5
Bogdan Gajić Foto: Telegraf, Shutterstock, Facebook

Bogdanu Gajiću, koji je jedini osumnjičeni za ubistvo njegovog rođenog brata Ignjata (24) sudija za prethodni postupak Višeg suda u Šapcu je po zahtevu Višeg  javnog tužilaštva odredio pritvor do 30 dana, potvrđeno je Telegrafu.rs u ovom Tužilaštvu.

Bogdan Gajić je juče popodne saslušan u Višem tužilaštvu koje nastavlja istragu ove porodične tragedije i kada bude završena odlučiće o podizanju optužnice, saopštio je Milan Milutinović, zamenik tužioca.

Kako je Telegraf.rs objavio, Bogdan Gajić je posle hapšenja u utorak ujutro u policijskoj stanici poricao da je ranije planirao da ubije brata. Policiji je izjavio kako je najstriji brat duže vremena maltretirao celu porodicu, a najviše njega. Navodno je Ignjat često imao napade histerije kada bi izazivao svađu, lupao je sve po kući i napadao članove porodice.

Bogdan Gajic Bogdan Gajić sa ocem/ Foto: Facebook

Izvor Telegrafa.rs otkrio je da se ubistvo dogodilo dan ranije, u ponedeljak u jutarnjim satima, nakon što su se braća posvađala. Od deset sati ujutro do posle ponoći Bogdan je leš krio u šupi u dvorištu, a kada je bio siguran da roditelji i mlađi brat spavaju, oko tri sata, natovario je telo na kolica sa namerom da ga zakopa u blizini vodovoda, u produžetku Ulice oslobođenja u kojoj je njihova porodična kuća.

Policijskoj patroli je bio sumnjiv mladić koji gura kolica u ranu zoru i sa sobom nosi ašov. Zaustavili su se i kada su u kolicima videli telo, Bogdana su priveli u stanicu i podneli prijavu tužilaštvu zbog ubistva.

Iz Centra za socijalni rad u Šapcu na pitanje o tome da li je bilo prijava porodično nasilja u porodici Gajić, direktorka Jelena Milošević je odgovorila:

- Uz puno razumevanje za interesovanje javnosti o ovom događaju, obaveštavamo Vas da nismo u mogućnosti da Vam damo podatke da li se neko lice nalazi na evidenciji Centra za socijalni rad i da li neke usluge koristi, jer Pravilnik o organizaciji, normativima i standardima rada Centra za socijalni rad govori o tome da sve informacije o ličnim i porodičnim prilikama jesu poverljive informacije. Po zakonu, informacije koje su od važnosti za vođenje slučaja, možemo da dostavimo samo nadležnim institucijama.

Kuća ubistvo Šabac, brat brata Porodična kuća Gajića/ Foto: Telegraf

Prema nezvaničnim saznanjima, ubijeni Ignjat Gajić nije bio osuđivan niti je privođen u policiju zbog nekog krivičnog dela.

Ignjat Gajić je juče sahranjen na šabačkom novom groblju. Na brojnim mestima u gradu juče ujutro su osvanule smrtovnice kojima porodica obaveštava o vremenu sahrane. U dnu smrtovnice, među imenima ožalošćenih je rođeni brat Bogdan koji je osumnjičen za ubistvo.

(D.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalimera

    22. avgust 2019 | 14:09

    Znaci bilo je prijava Centru za socijalni rad,cim odgovor nije odrican. Ali ko je prijavljivan?

  • RICINUS

    23. avgust 2019 | 07:58

    Ako je prijavljivan onda je tu velika odgovornost i centra za socijalno i td.. Vrlo je teško trpiti nasilnike siledjije nasrtljive ljude još ako nemože da se žrtva obrani fizički zbog snage siledjije... Onda mu negine za izvesno vreme i nasilna smrt ako se neumeša sredina ili nadležne institucije da odvrate mučitelja od žrtvi.. ....

  • Aca

    22. avgust 2019 | 14:13

    Eto njega za godinu-dve na slobodi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA