≫ 

2 motiva ubistva u Novom Pazaru: Opljačkanih milion evra i sukob zbog neisplaćenih dnevnica

Ubijeni Bejto Krlić i osumnjičeni Bajazit Bećirović znali su se dobro, a navodno su i sarađivali

  • 17
Pucnjava, restoran Novi Pazar, Evri, gomila

Foto: Shutterstock, Rtvnp.rs

Bajazit Bećirović (25) iz Novog Pazara uhapšen je zbog sumnje da je u restoranu "Dar" u ovom gradu, u sredu oko 23 sata, ubio Bejta Krlića (51) iz Tutina. Nakon ovog stravičnog zločina, pojavile su se dve verzije motiva ubistva.

U noći ubistva, Bejto i Bajazit su sa još jednim muškarcem sedeli u ovom restoranu, a očevici kažu da su se oni u nekom trenutku posvađali. U jednom momentu Krlić je pesnicom udario Bećirovića, nakon čega je mladić izvadio pištolj i jednim hicem pogodio Krlića u grudi. Tada je pobegao.

- Osumnjičeni je u ugostiteljskom objektu nakon verbalnog i fizičkog sukoba, ispalio hitac iz vatrenog oružja u muškarca (51), koji je od zadobijenih povreda preminuo. Protiv Bajazita B. će biti podeta krivična prijava zbog ubistva i nedozvoljenog držanja i nošenja oružja - saopštila je novopazarska policija.

U restoranu je potom nastao haos, a gosti su u panici istrčali iz sale. Nekoliko mladića navodno je prišlo Krliću, koji je nepomično ležao i krvario.

- Jedan momak je pokušavao da mu pomogne, kvasio mu je lice vodom, držao mu rukom ranu, kako ne bi iskrvario. Došli su lekari iz Hitne, ali su odmah konstatovali smrt - rekao je jedan od očevidaca ovog ubistva.

Pucnjava, restoran Novi Pazar

Ubistvu je prethodila svađa, pa tuča; Foto: Rtvnp.rs

1. VERZIJA: SUKOB ZBOG UKRADENIH MILION EVRA U NEMAČKOJ

Prema prvoj verziji uhapšeni Bajazit B. bio je u sukobu sa Bejtom zbog milion evra. Ova velika svota opljačkana je pre dve godine uMinhenu, anovac je sakriven i do danas se ne zna gde se nalazi. Prema nepotvrđenim informacijama, u ovu pljačku umešani su i pojedini rođaci ubijenog i osumnjičenog.

Izvori koji su upućeni u ovo svirepo ubistvo kažu da sukob između Bejta i Bajazita datira odranije i da je dosad bilo više pokušaja da se sve završi na miran način. Razlog zbog kojeg su se posvađali jeste to što i dalje nije poznato gde se nalazi novac koji je opljačkao Bejtov rođak.

- R. I. je Bejtov sinovac i on je pre dve godine uhapšen u Segedinu, kada je pokušavao pešice da uđe u Srbiju. Nekoliko dana ranije opljačkao je kombi u kojem je bilo preko milion evra, a taj novac bio je namenjen banci u Minhenu. Prilikom hapšenja, policija kod njega nije pronašla ukradeni novac i još se ne zna gde se on nalazi - rekao je za "Alo" izvor iz istrage.

Pucnjava, restoran Novi Pazar

Foto: Rtvnp.rs

Prema rečima izvora, R. I. je, navodno, bio vozač u firmi za transport novca i imao je sve informacije koje su mu bile potrebne kako bi izveo pljačku. Bejto i Bajazit najverovatnije su se posvađali u vezi sa tim novcem, a svađa je dovela i do ubistva.

- Svi su očekivali da dobiju svoj deo plena i zbog toga je rasla nervoza. Zbog te pljačke koja je izvedena pre dve godine u Nemačkoj, više osoba se nalazi u zatvoru, Među njima i rođaci ubijenog i osumnjičenog. Ima tu mnogo nejasnih detalja i neraščišćenih odnosa. Prema jednoj priči, osumnjičeni  Bajazit je tvrdio da njegovi rođaci nemaju veze sa pljačkom i da sede nevini u nemačkom zatvoru. Možda su se i oko toga posvađali - priča izvor.

2. VERZIJA: SUKOB ZBOG NEISPLAĆENIH DNEVNICA

Prema drugoj verziji motiv ovog ubistva bio je obračun novca, odnosno dugovanja koja je sada već pokojni Krlić imao prema Bećiroviću. Navodno, Bećirović je radio na građevini kod Krlića i ubijeni čovek mu je ostao dužan pozamašnu svotu novca.

BRAT UBIJENOG KRLIĆA PRE 11 GODINA UBIJEN BLIZU OVOG RESTORANA

Brat Bejta Krlića, Naser, ubijen je 2008. godine u hotelu "Atlas", udaljenom tek oko kilometar od restorana "Dar". U njega je ubica ispalio nekoliko metaka nakon što su se potukli ispred objekta.

Pre nekoliko godina Bejtu je poginula supruga u saobraćajnoj nesreći prilikom povratka iz Nemačke.

VIDEO: Ubistvo u Novom Pazaru, ceo grad blokiran

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • komsija

    23. avgust 2019 | 07:03

    Pišite kako je Pazar leglo kriminala. Mafija opasna. Niko ih ne dira i ne hapsi

  • Rastko

    23. avgust 2019 | 08:56

    Ajd polako ajd lagano bitno je da se napreduje a sve ostalo su sitnice.

  • Dibijs

    23. avgust 2019 | 05:45

    Lud zbunjen. Nezma se ko koga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA