≫ 

Momak (19) iz Srbije udavio se u Olimpik biču: Samo dan ranije sa plaže su se povukli svi spasioci

Zbog dugovanja na plažama oko Katerine nema spasilaca

  • 13
Plaža, davljenik, grčka, dečak, tinejdžer Pritnskrin: Youtube, Foto: Profimedia

Devetnaestogodišnji momak iz Srbije udavio se na plaži Olimpik Bič, nedaleko od letovališta Paralija u Grčkoj, saznaje Telegraf.rs.

Istog dana kada je petogodišnji dečak izvučen bez svesti iz mora u Pefkohoriju (lekari se bore za njegov život), stigla je i tužna vest da je život izgubio jedan mladić.

Inače, plaža na kojoj se nesrećni momak kupao nije imala spasioce, koji su se samo dan ranije povukli s plaže, a koji bi mu verovatno i spasli život, pišu grčki mediji.

Naime, poslednjih dana plaže u okolini Katerine ostale su bez spasilaca zbog finansijskih problema između spasilačke službe i opštine.

Samo dan pre ove tragedije "Lajfgard patrola" objavila je da će privremeno obustaviti službu na obali opštine Katerini, optužujući nadležne u opštini da nisu ispunili finansijske obaveze.

Međutim, kako kažu u opštini, krivica nije bila njihova, već je problem nastao što Ministarstvo unutrašnjih poslova nije na vreme poslalo sredstva. Navode da će problem biti rešen u narednih nekoliko dana i da će sve biti plaćeno.

Kako kažu, Vlada je zahtevala povećanje broja spasilačkih kućica i duže radno vreme, što bi koštalo dodatnih 300.000 evra.

Ukoliko imate više informacija o ovom slučaju, javite nam se na redakcija@telegraf.rs

(POTRESAN VIDEO) Izvukli čoveka iz mora na Santoriniju

(Telegraf.rs/altsantiri.gr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    24. avgust 2019 | 12:34

    22.08. MI je bio poslednji Dan boravka u Grckoj, bas u pomenutom mestu. Nije bilo spasilaca, njihove kucice su sve bile zatvorene, i to MI he bilo cudno, ali sam mislila da imaju slobodan Dan ili tako nest. Steta je sto je zbog tudjih razmirica oko para zivotom platio neduzan momak. Neka pociva u miru, a oni koji nisu platili I oni koji nisu bili na svom radnom mestu Neka se stide.

  • 534

    24. avgust 2019 | 12:44

    Zašto ovi ljudi ne idu na kosidbu na Rajcu nego idu na more a ne znaju da plivaju. Pa nije more porez pa da svi moraju da plate.

  • Olimpik

    24. avgust 2019 | 13:14

    Jadno dete. A tamo je more izuzetno plitko...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA