≫ 

Bolna priča supruga Danijele, preminule porodilje: Doneo sam poklone lekarima, a zatekao je mrtvu

- Kad sam je našao mrtvu na krevetu, ležim pored nje i plačem, a ta ista doktorka ulazi i onako u prolazu mi kaže da "treba da ostanem smiren i da se to dešava" - tvrdi Zvonko, Danijelin suprug

  • 41
Danijela i Zvonko Krstić, preminula porodilja, dete Foto: Privatna arhiva

Porodilja Danijela Krstić (31) preminula je u Opštoj bolnici u Aleksincu nekoliko sati nakon porođaja, a njena porodica tvrdi da je do tragičnog ishoda došlo greškom doktora.

Danijela je, kako njen suprug kaže, bila zdrava žena i sa radošću je čekala rođenje svog sina. Ona se 9. avgusta porodila u aleksinačkoj bolnici, no istog dana je preminula. Njen neutešni suprug Zvonko Krstć tvrdi da je do Danijeline smrti došlo greškom lekara, tj. da je mlada žena umrla zbog nemarnog i neodgovornog tretmana koji su joj medicinski radnici pružili.

- Sada se čeka rezultat obdukcije, aleksinačka bolnica ima neke tri ili četiri verzije koje nemaju veze sa mozgom. Ostao sam udovac, a deca bez majke, naša porodica zavijena je u crno. Čekam obdukciju i onda krećem sudskim putem - počinje priču za "Telegraf" Zvonko.

Danijela i Zvonko Krstić, preminula porodilja, dete Radovali su se rođenju drugog deteta, ali je jedna porodica zavijena u crno; Foto: Privatna arhiva

ŠTA SE DOGODILO TOG KOBNOG DANA?

Danijela se porodila u 13:50, Zvonko se čuo s njom i posle toga više nikakve informacije nije dobio, a onda su žene sa odeljenja počele da mu javljaju da njegova supruga nije dobro i da treba što pre da ode u bolnicu.

Nesrećni udovac kaže da mu je doktorka, navodno, rekla da je beba dobro. Na pitanje kako mu je supruga, doktorka je, navodno, odgovorila, da je došlo do krvarenja i da se nada, odnosno ne bi trebalo da dođe do većih problema.

- Tada sam joj rekao "nadate se i ne bi trebalo da dođe do većih problema" je ogromna razlika. Pitao sam je da li treba da pozovem nekog da bih je prebacio u Niš, rekla je "ne, biće sve u redu". Otišao sam da kupim poklone za doktorku i osoblje, jer su lepo obavili svoj posao i dobio sam dete, hteo sam da ih počastim. Posle pola sata se vraćam i vidim da nešto nije u redu, sestre samo jure, opšti haos. Sledećih tri sata stojim u hodniku i niko mi ništa ne priča. Doktorka je izašla po poklone i piće koje inače obožava i stalno konzumira - priča Danijelin muž za "Telegraf".

Danijela i Zvonko Krstić, preminula porodilja, dete Sin Luka kog je Danijela rodila i preminula; Foto: Privatna arhiva

Prema njegovim rečima, doktorka uzima taj poklon, odnosno piće i na njegovo pitanje kakvo je stanje ona mu, navodno, odgovara da je Danijeli pao pritisak, te da iznosi 70 sa 50, kao i da su joj dati lekovi, pa će sve biti u redu.

- Sledećih tri sata nemam informacije ni od koga. Za sve što je ona meni rekla u hodniku imam svedoke. U 18:30 je došao njihov načelnik kog znam lično, pitao sam ga šta se dešava, odgovorio mi je da pokušavaju reanimaciju i ako uspeju da će je poslati za Niš i to je sve. Čovek je bio zatečen, bled kao krpa, jer se znamo privatno i on je trebalo da porađa moju suprugu za koju tvrdim da bi bila danas živa da ju je on porađao - rekao je Zvonko za "Telegraf".

Danijela i Zvonko Krstić, preminula porodilja, dete Zvonkovi i Danijelini sin i ćerka; Foto: Privatna arhiva

U 19 časova Zvonko je nasilno otvorio vrata porodilišta kako bi video svoju suprugu. Međutim, zateći će ono najgore - nju mrtvu.

- Razvalio sam vrata porodilišta i našao Danijelu u lokvi krvi, mrtvu ispod pokrivača. Kad sam je našao mrtvu na krevetu, ležim pored nje i plačem, a ta ista doktorka ulazi i onako u prolazu mi kaže da "treba da ostanem smiren i da se to dešava". Mladu zdravu ženu sam im ostavio da je porode, da nas učine srećnim, a šta sam dobio? - pita se očajan udovac.

Danijela i Zvonko Krstić, preminula porodilja, dete Danijela sa ćerkom; Foto: Privatna arhiva

KAKO DETETU OD 4 GODINE DA KAŽEM GDE MU JE MAJKA?

Ipak, posle svega, Zvonku je najteže da objasni ćerkici od četiri godine šta je sa Danijelom.

- Kako detetu od četiri godine da objasnim gde mu je majka. Njenim roditeljima, mom ocu, porodici, a i sebi - pita se tužno Zvonko i dodaje:

Lekarski propust je sigurno, jer se moja Danijela porodila sama, prirodnim putem. Njen termin je bio 1. avgusta, ne znam šta su čekali. Ovih devet dana je bila u bolnici, kod njih na odeljenju, u njihovim rukama. Po mom mišljenju i onome što sam zatekao, ona je iskrvarila, nisu ispratili porađaj do kraja, verovatno. Ja moram glavu gore i da se borim, jer sam sada našoj deci i otac i majka. Moram da budem jak i zbog nje i zbog sebe, ali neću stati dok istina ne izađe na videlo - zaključio je naš razgovor Zvonko Krstić.

ŠTA KAŽU U BOLNICI?

- Dana 09.08.2019. godine, u popodnevnim časovima, u Odelenju Ginekologije sa porodilištem OB Aleksinac, nekoliko sati nakon porođaja preminula je porodilja Krstić Danijela (31) iz Aleksinca. Sat i po nakon što je Krstić Danijela rodila zdravo dete prirodnim putem, došlo je do iznenadnog poremećaja vitalnih funkcija, sa prestankom rada srca, zbog čega je odmah započeta kardio-pulmonalna reanimacija, ali je uprkos preduzetim merama intenzivne reanimacije došlo do smrtnog ishoda - rekli su iz bolnice za Telegraf.

Kako su naveli, odmah po ovom tragičnom događaju obaveštena je Zdravstvena inspekcija, MUP i Ministarstvo zdravlja, a telo poslato na sudsko-medicinsku obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Nišu i pokrenuta je untrašnja provera kvaliteta.

- Nakon prikupljanja svih relevantnih činjenica i pristizanja obdukcionog nalaza dostavićemo dalje informacije. Duboko žalimo zbog tragičnog događaja i gubitka mladog života - naveli su.

VIDEO: Doživeli su najveći strah roditelja, neko im je ukrao bebe

(S. Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovafut

    26. avgust 2019 | 21:14

    I posle da ne padne mrak na oci coveku !?

  • Milica

    26. avgust 2019 | 20:55

    Sta ste docekali,da vam porodilje u 21.veku umiru po bolnicama?! Treba da se pokrijete usima i da vas je jako sramota,ali bas jako.

  • plavi safir

    26. avgust 2019 | 22:03

    Zašto ne napišete ime te doktorke?? Saučešće ovom čoveku, deci i roditeljima. Želim vam svu sreću sveta i da smognete snage i krenete dalje, onako kako ste planirali sa suprugom. Tuga! Kako detetu objasniti? 😢😢

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA