• 3

Stalno se slikao s oružjem: Drug iz vojske progovorio o Davoru, osumnjičenom za masakr u Jabukovcu

Bio je pomalo i plašljiv, poslušan i disciplinovan vojnik, rekao je Duško Ivković

  • 3

Duško Ivković služio je vojsku sa Davorom Pernićem (35) osumnjičenim da je u zaseoku kod Jabukovca počinio četvorotostruko ubistvo, a za Blic je ispričao da je Davor mnogo voleo oružje.

- Tražio je od nas da ga slikamo sa njegovim oružjem i s oružjem drugih vojnika, a najviše ga je privlačio "škorpion" - naveo j Ivković.

On je za Blic rekao da je Davora upoznao 2004. godine, kada je prebačen u njihovu jedinicu u Nišu.

- Davor je došao krajem 2004. kod nas kao specijalac-izviđač. Bio je toliko ćutljiv da se reč nije mogla izvući iz njega, povučen. Bio je pomalo i plašljiv, poslušan i disciplinovan vojnik. Imao je dva drugara Vlaha s kojima je pričao na vlaškom jeziku - rekao je Duško.

Ipak, Pernićev drug iz vojske navodi da Darko nije bio agresivan i da nikada ne bi rekao da je bio u stanju da nešto tako uradi. Dodaje i da je fotografiju Davora sa minobacačem koju on ima na svom Fejsbuku, a koja se pojavila i u medijima, on napravio.

Prema njegovim rečima, većina Davorovih fotografija nastala je u bazi iznad Bujanovca i Velikog Trnovca, kao i u kasarni u Nišu, gde se fotografisao i sa oružjem drugih vojnika. Međutim, neke od fotografija nisu nastale u vojsci, iako je on obučen u vojničku uniformu.

- Neke slike nisu iz vojske i to mi je bilo čudno. Ima sliku sa šeširom u uniformi koja nije iz vojske. Pretpostavljam da je on negde nabavljao opremu ili se i privatno oblačio tako - dodaje Ivković.

On kaže da su ih kao specijalnu jedinicu učili tihe likvidacije, borilačke veštine i rukovanje raznim oružjem.

- Imali smo gađanja iz "škorpiona", pištolja, kalašnjikova. Sve oružje koje su mu pronašli smo mi koristili u vojsci. Davor se najviše oduševljavao "škorpionom" - kaže Ivković.

Upravo se sumnja da je Davor iz "škorpiona" i iz poluautomatske malokalibarske puške sa prigušivačem počinio četvorostruko ubistvo na imanju Raje Kazimirovića. Osim tog oružja, policija je na salašu njegovog oca Slaviše pronašla i zakopane još dve malokalibarske puške, jednu poluautomatsku i jednu gasnu pušku, kao i veću količinu municije.

Podsetimo, Davoru je u ponedeljak određen pritvor do 30 dana.

(Telegraf.rs/Blic)

Komentari

  • Dusan

    Ova je trebao ici na pregovore o Kosovu:)

  • DARKO 100%

    Americki filmovi imaju uticaj na nas razvoj,stvarno su majstori svog zanata , zaludjese ceo svet,gde rambo ubije sto vojnika,sto realno nije tako ,neunistivi terminator, itd.... tako mnogi se zamisljaju kao te glavne uloge bilo one ratnicke,kriminalne ili ljubavne uloge

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima