≫ 

Baka devojčice iz Kisača: "Zlotvor ju je silovao od 11. godine. Nadam se da neće izaći iz zatvora"

J.S. trenutno boravi kod svoje bake, kod koje je i pobegla nakon što je u policiji dala izjavu

  • 7
Marija Litavska, majka devojcice, Kisac Foto: Facebook

M. L. (70) iz Budisave, baka J.S. (13) iz Kisača, kod koje se devojčica, žrtva svog očuha Jablana V. (39), sklonila nakon što je pobegla, kaže da je njena unuka u policiji ispričala da je silovana od svoje 11. godine.

- Nadam se da zet nikada neće izaći iz zatvora! Dve godine je silovao moju unuku, mučio ju je. Jadno dete, šta je preživelo. Sada je kod mene i nadam se da će uspeti da prevaziđe traume - rekla je za Kurir M. L. (70), baka devojčice (13), koja je 26. avgusta pobegla od kuće jer ju je očuh Jablan V. (39) seksualno zlostavljao.

Posle dva dana  policija je pronašla J. S. u Budisavi i tada je otkrivena mračna tajna ove porodice.

Jana Srnka Devojčica iz Kisača Foto: Facebook/Občianske združenie "Vrana" Kysáč - Udruženje građana "Vrana" Kisač

- Dete je sada kod mene, jer nije htela ni da čuje da se vrati kod majke, tj. kod moje ćerke. Radnici iz Centra za socijalni rad bili su ovde i pregledali kuću i sobu u kojoj će unuka spavati. Dozvolili su da boravi kod mene. Jadna moja unuka! A i šta ja doživeh u ovim godinama, da saznam da mi je unuka silovana, i to unazad dve godine. Znači on je nju silovao od njene 11. godine. Mučio ju je godinama. Ona je sve to ispričala u policiji i svi dokazi su tamo. Toliko ih ima da se nadam da zlotvor neće nikada izaći na slobodu - kaže ona.

Baka kaže da nije ona prijavila policiji vanbračnog supruga svoje ćerke, već da je unuka više puta pozivala 192 u nameri da kaže šta joj se dešava, ali nije imala hrabrosti, pa je samo ćutala. Međutim, policajci su locirali odakle dolaze pozivi i pozvali su J. S. i njenu mamu na razgovor. Posle davanja iskaza, J. S. nije želela da se vrati kod majke i pobegla je.

- Ona je sama u policiji ispričala za silovanje, a kada je njena majka to čula, pobesnela je na dete, umesto na Jablana. Devojčica je u tom momentu odlučila da pobegne jer je to za nju bilo jedino rešenje. Hvala bogu da su je brzo našli i da je živa - priča šokirana M. L.

Ocuh Jablan Vasic, Kisac J.V. koji je osumnjičen da je silovao pastorku Foto: Facebook

M.L. se priseća da se njena unuka u proteklom periodu čudno ponašala.

- Kada je ostajala da spava kod mene, molila me je da zaključam kapiju, plašila se, ali nikada mi nije palo na pamet da se tako iživljavaju nad njom. Sada mi je ispričala da je on to radio kada joj mama ode na posao, a ona ostane sama sa tim idiotom - očajna je baka.

Podsetimo, policija je prekjuče uhapsila Jablana V. zbog sumnje da je silovao maloletnu pastorku. On je nakon hapšenja priznao da je imao seksualne odnose sa devojčicom, što je navodno naknadno porekao. Inače, J. S. je usvojeno dete. M. L. ju je usvojila kada je imala godinu dana i osam meseci.

DETE TVRDI DA JE MAJKA SVE ZNALA?

Baka M. L. kaže da joj je unuka ispričala da je njena mama znala za seksualno zlostavljanje.

Jana Srnka Devojčica se čudno ponašala Foto: Facebook/Občianske združenie "Vrana" Kysáč - Udruženje građana "Vrana" Kisač

- Dete tvrdi da je majka znala. Joj, ne znam kako ovo da preživim, a znam da sam jako potrebna sada detetu i da je njoj najteže - zaključuje baka M. L.

MAJKA: SVE SU PREUVELIČALI

Majka seksualno zlostavljane devojčice M. L. prekjuče je za Kurir ispričala da nije znala da njen nevenčani suprug seksualno zlostavlja njenu usvojenu ćerku.

Ona je tvrdila da joj je dete reklo "da ju je Jablan samo dodirivao po intimnim delovima, ali da njena majka voli sve da preuveličava".

- Ne znam šta je sa mojom ćerkom. Šta joj je uradio taj zlotvor Jablan? Što se ona tako iskvarila, kako se okrenula, to je strašno - kaže baka.

VIDEO: Zlostavljači ucenjuju decu, a njihove najgore pretnje na kraju se obistine:

(Telegraf.rs/Kurir.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    30. avgust 2019 | 09:11

    Koja bre majka? Nemajka je to. Čuj, pobesnela na ćerku i baka preuvelicava? "Samo" je dodirivao??? I nju u zatvor. Jadno dete, nikad se neće oporaviti i imati normalan život. Žene, ne stavljajte svoje muzece/partnere ispred svog deteta! Prvo dete pa nekoliko mesta prazno pa onda partner! Baki svaka čast, želim im svu sreću!

  • Ja

    30. avgust 2019 | 09:14

    Pa naravno da je usvojiteljka znala. To ne može da se ne primeti. Jednostavno strasno! Jadna devojčica samo. Nadam se da će se oporaviti od svega a usvojiteljku i ovog bilmeza u zatvor!

  • Bg

    30. avgust 2019 | 09:37

    Trbaju nam zakoni kao sto ih ima u Kini I Americi, a ne oni blagi EU kakoni protiv naroda sto pocinitelji posle par meseci opet na slododu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA