• 39

Otac pretučene Ivane se skamenio kad je dobio pismo o ćerki: Evo čime im sve preti izvesna Vesna

- I tek smo pomislili da je sve prošlo i da još preostaje samo da prođemo kroz sudski postupak, ponovo nas neko podseća na batine koje je dobila i najružniji i najteži period u njenom životu - navodi Ivanin brat

  • 39
Ivan Filipović, Ivana Filipović

Brat i se sestra, Ivan i Ivana Filipović/ Foto: Privatna arhiva

Tek što su rane zarasle i psihički se oporavila od torture koju je preživela 12. marta kada ju je dečko Đorđe Lacković brutalno pretukao, Ivana Filipović i njena porodica ponovo prolaze kroz pakao. Zbog više uvredljivih poruka koje je nedavno primila, kao i pisama koja su upućena njenom ocu Draganu, ponovo su uznemireni i uplašeni.

Ivanin telefon i pisma se nalaze u policiji, a njen novi broj telefona znaju samo roditelji i brat Ivan koji priča da su više pogubili živce zbog svega jer su se ponadali da su stigli lepši dani, bez suza i stresa.

- Ivana se tek vratila normalnom životu, psihički se donekle smirila uz porodicu i kućnog ljubimca kojeg je poželela da ima, više nije zatvorena u kući, već je u međuvremenu pronašla novi posao u Šapcu. I tek smo pomislili da je sve prošlo i da još preostaje samo da prođemo kroz sudski postupak, ponovo nas neko podseća na batine koje je dobila i najružniji i najteži period u njenom životu - navodi Ivan.

Ivana Filipovic

Foto: Facebook/ Ivana Filipović

Kad je stigla prva poruka Ivana je zanemela, a onda u razmacima od dan-dva stiglo ih je još šest. Kad god stigne nova, plašila se da je pogleda ne znajući da li je od drugarice ili anonimnog pošiljaoca. Posebno su jezive bile poruke sa slikom crne ruže i upozorenjima da dobro razmisli da se ne bi kasnije kajala, da pazi šta radi i šta će da priča ili će se svašta desiti.

Otac Dragan se skamenio kada je otvorio prvo pismo koje mu je isporučio kurir brze pošte, a koje je poslao izvesni "Petar Petrović" i koja je potpisala "Vesna". 

- U prvom su najteže kletve upućene mom detetu, a u drugom o Ivani piše kako ni ona nije cvećka, da je devojka sumnjivog morala i ponašanja i sve najcrnje, da teško pomisliš kako neko može sve to da smisli - kaže otac.

Đorđe Lacković

Đorđe Lacković/ Foto: Facebook

Filipovići povezuju anonimne poruke i pisma u vezi sa očekivanim početkom suđenja Đorđu Lackoviću zbog nasilja u porodici po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu. Ne kriju da se Ivana u istrazi izjasnila da se pridružuje optužnici tužioca i da bivšem dečku neće oprostiti batine i teške telesne povrede, ali ne znaju kome je palo na pamet da ih pritiska anonimnim porukama i pismima.

- Ivana ni po koju cenu neće odustati od svog iskaza. Preko rođaka iz Klenja porodica Lacković je jedanput ponudila novac ako Ivana promeni izjavu koju je dala na saslušanju. Ne zameramo im na tome. Svaki roditelj bi sve učinio da pomogne i spase svoje dete, ali nas njihove pare ne interesuju iako živimo skromno i mučimo se da zaradimo svaki dinar - kaže Ivanin brat.

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je u međuvremenu 10. juna podiglo optužnicu protiv Lackovića zbog krivičnog dela nasilja u porodici, za koje je zaprećena zatvorska kazna od dve do deset godina. Đorđe Lacković je u pritvoru od hapšenja 14. marta i za to vreme je samo jednom podnosio zahtev da bude pušten na slobodu, što je Viši sud u Novom Sadu odbio.

- Vanpretresno veće Osnovnog suda u Novom Sadu je 30. jula donelo rešenje kojim je potvrdilo optužnicu protiv okrivljenog Đorđa Lackovića zbog krivičnog dela nasilje u porodici iz člana 194. stav 3 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika. Protiv tog rešenja branilac okrivljenog je izjavio žalbu o kojoj će odlučivati Apelacioni sud u Novom Sadu gde se predmet trenutno nalazi. Samim tim još uvek nije zakazan glavni pretres - navodi se u odgovoru Osnovnog suda.

VIDEO: Odbranila se od silovatelja tako što ga je složila na zemlju

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Max

    Mali je žešći psiho kao i oni koji (ocigledno njegova strana) sada pritiscu i napadaju ovu vec izmucenu familiju. Grozno!! Devojka bi bila luda kada bi povukla iskaz nakon onoga sto joj je ovaj decko (hajde nazovimo ga tako) uradio!

  • BobAn

    Imateli i vi ruke da se branite ako cekate drugi da vas brani tesko ga vame.

  • Vladan

    Izuzetno lepa devojka.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima