Deca iz Pazara kažu da im je stric Perica dao "bombone Sunđer Boba" da budu jaki, on sve poriče

I dalje nije sasvim jasno da li je osumnjičeni namerno dao narkotik mališanima ili je ekstazi ostavio u njihovom domašaju

  • 4
Perica Draskovic Foto: Facebook/Perica Draskovic

Novopazarcu Perici D. (32) određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je u utorak bratancima, devojčici od šest i dečaku od tri godine, dao po tableticu ekstazija, zbog čega su mališani završili u bolnici.

On je, kako nezvanično saznaju mediji, na saslušanju odbacio navode da je bratancima ciljano dao drogu, braneći se rečima da je “moguće da su deca sama pronašla tabletice i progutala ih”.

- Govorio je da je veoma privržen mališanima i da mu ni na kraj pameti ne bi bilo da im da drogu, niti da im na bilo koji način naudi. Priznao je da je u kući imao narkotike, navodeći da su verovatno deca sama pronašla tablete i da su ih progutala, pogrešno misleći da su bombonice – kaže neimenovani izvor Blica.

Perica Draskovic Perica D. Foto: Facebook/Perica D.

Kako list piše, deca su tablete ekstazija progutala u kući Pericinog oca i majke, njihovih dede i babe, a da se nešto čudno dešava sa njima primetila je njihova majka.

- Mališani su bili dezorijentisani, ošamućeni i halucinirali su. Odvezli su ih kod doktora, gde je utvrđeno da imaju narkotike u organizmu. Kada ih je majka pitala šta su radili kod babe i dede, rekli su joj da im je Pera dao “Sunđer Boba da budu jaki”. Odmah su shvatili šta se desilo i pozvali policiju – dodaje on.

Policija je prilikom pretresa kuće u naselju Ćerimidžinica pronašla manje količine ekstazija i amfetamina, kao i špric sa tečnošću čiji hemijski sastav još nije poznat.

KOMŠILUK O PERICI NEMA REČI HVALE

U komšiluku nerado govore o ovom slučaju koji je šokirao Srbiju. Za roditelje mališana i njihove babu i dedu imaju samo reči hvale, kažu da su pošteni i radni ljudi, dobre komšije, dok za Pericu tvrde da je od malena pravio probleme.

Džoint, Perica Drašković Njegov profil prepun je sika droge Foto: Facebook/Perica D.

- Još u srednjoj školi je postao problematičan, ušao je u sukob sa zakonom, veliku muku sa njim su imali otac i majka, u crno ih je zavio. Pokušavali su na sve načine da ga izvedu na pravi put, da ga iščupaju iz kandži narkomanije, ali nisu uspeli. Ni sami ne znamo koliko puta je policija dolazila, koliko puta je privođen, drogirao se, krao, osuđivan je, bio u zatvoru. Tek pre neku nedelju je izašao iz zatvora, bio je tu, viđao sam ga – priča jedan od komšija.

Drugi dodaje da su mališani svakog dana bili kod Pericinih roditelja, da su ih čuvali, vodili u vrtić i čekali, dok su im roditelji bili na poslu. Kaže da su i mališani voleli da se igraju sa Pericom, o čemu svedoče i slike na društvenim mrežama koje je on objavljivao.

- Ko zna o čemu je razmišljao i u kakvom je stanju bio kada je mogao da im da te tabletice, ako je to tačno. Svašta se moglo očekivati od njega, ali sam se baš iznenadio kada sam čuo da je to uradio deci svog brata – u čudu je komšija.

ČEKAO ODSLUŽENJE KAZNE

Perica D. izašao je iz zatvora pre nekoliko nedelja, a u sredu je trebalo da se javi u Kazneno-popravni zavod u Nišu na izdržavanje nove kazne.

- Dok je bio kući stiglo mu je rešenje o upućivanju na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od dve godine zbog krađe koju je počinio pre izvesnog vremena – kaže naš izvor.

DECA SU DOBRO

Prema informacijama iz Opšte bolnice u Novom Pazaru, devojčica i dečak se dobro osećaju i, na sreću, nemaju nikakve tegobe. Posle detoksikacije organizma polako se oporavljaju i pod nadzorom su lekara.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mina

    6. septembar 2019 | 07:12

    Ovo ja da čovek ne poveruje..STRAŠNO!

  • Marko cg primorje

    6. septembar 2019 | 07:08

    Ovo samo srb moze da napravi u zemlji dembeliji

  • Mima

    7. septembar 2019 | 01:15

    Narkomancina teska. Nedaj Boze roditeljima takvo dete. On je dao deci drogu i osuditi ga za pikusaj ubistva,za pisedovanje narkotika. Deca su tacno rekla kako je,normalna su dok on je sjlon svemu proriv zakonitom. Laz za njega nije nista. Riditelji ne dajte deci da se vidjaju uopste s njim i ucite ih da je on opasan i istinu o njemu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA