Detalji samoubistva na Zvezdari: Olga napisala oproštajno pismo ćerki, pa skočila sa solitera

Nesrećna žena je neposredno pre samoubistva ćerki napisala oproštajno pismo

  • 7
Zvezdara Foto: Google Street Map

Olga Mirković (89) iz Beograda, penzionisana operska pevačica, ubila se juče oko 10.30 sati skokom sa 15. sprata zgrade u Ulici despota Olivera na Zvezdari.

Prema nezvaničnim saznanjima, nesrećna žena se ubila kad je njena ćerka, s kojom je živela u stanu, nakratko izašla da nešto obavi.

- Izašla je na terasu, popela se na stolicu, potom na žardinjeru, a zatim skočila s visine od oko 50 metara. Stanari iz zgrade čuli su jak udarac, nakon čega su izašli iz zgrade i zatekli telo starice na pločniku. Zaprepašćeni i uplašeni, odmah su pozvali Hitnu pomoć, koja je brzo došla. Međutim, lekari su mogli samo da konstatuju smrt - navodi izvor Kurira iz istrage.

Ubrzo nakon tragedije ispred zgrade je došla i ćerka nastradale operske pevačice.

- Mama... - zajecala je, stavila ruke na lice i plačući sela nedaleko od majčinog tela.

Stanari iz zgrade kažu da je Olga bila uspešna i nagrađivana operska pevačica, ali pre svega dobar čovek.

- Ona se, za svoje godine, dobro držala, mada je bila slabovida. Uvek je bila doterana, nasmejana i stalno je nosila šešire. Njena najveća moć bila je u njenom obrazovanju i kulturi. Imala je jedinstven način komunikacije s komšijama. Svi su je voleli. Kad bi neko od nas imao problem, ona bi prva zakucala na naša vrata i ponudila pomoć - kaže komšija iz zgrade i dodaje.

Komšije ne znaju zašto se starica odlučila na ovaj čin.

- Nedokučivo nam je zašto je odlučila da se ubije. Verovatno više nije htela da bude nikome teret. Imala je problema s pritiskom i sličnim staračkim bolestima, ali ništa ozbiljno. Svi smo tužni što nas je napustila.

Nesrećna žena je neposredno pre samoubistva ćerki napisala oproštajno pismo.

Stanari iz zgrade u kojoj je živela nastradala Olga Mirković kažu da se ona operom bavila 50 godina.

- Njene uspehe je nemoguće nabrojati. Glasom je osvajala publiku 50 godina. Njen suprug i njegov rođeni brat takođe su se bavili muzikom - svirali su flautu u Filharmoniji i Narodnom pozorištu. Oni su prava umetnička porodica - kaže komšija sa Zvezdare.

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S8

    6. septembar 2019 | 13:11

    Dobro da nije ubila nekog dole.

  • 6. septembar 2019 | 20:00

    Pa kad nemamo domove u kojima se ne bi osecali kao teret drugima ,okruzeni slicnim sebi da poslednje dane prozive dostojno coveku. Kao sto imamo vrtice tako treba organizovati i domove. Privatni su preskupi i rad istih je po principu lesinara, enzije nedovoljne da pokriju troskove i to je teret za porodicni budzet.

  • M

    6. septembar 2019 | 12:21

    Pa ako je ostavila pismo,onda njena cerka zna zasto se ubila,nek komsije pitaju nju!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA