• 9

Zoran Marjanović će se danas izjasniti o krivici koju je negirao: Kako je govorio o ubistvu Jelene

Optuženi Marjanović će se kratko izjasniti o krivici.

  • 9

Pripremno ročište pred početak suđenja Zoranu Marjanoviću povodom optužbi da je ubio suprugu Jelenu 2. aprila 2016. godine u Borči, treba da se održi danas u Višem sudu u Beogradu iza zatvorenih vrata.

Ovo ročište je zatvoreno za javnost i njemu će moći da prisustvuju samo stranke u postupku.

Sud će utvrđivati koji će se dokazi tužilaštva i odbrane izvoditi tokom predstojećeg suđenja, a optuženi Marjanović će se kratko izjasniti o krivici.

Po okončanju ročišta, sud će zakazati početak suđenja, kojem će javnost moći da prisustvuje, a Marjanović detaljno da iznese odbranu. On, inače, od početka postupka negira da je ubio suprugu, pevačicu narodne muzike.

Marjanović se optužnicom tereti za krivično delo teško ubistvo, jer je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u beogradskom naselju Borča.

Zoran Marjanović

Foto: Milena Đorđević

U neposrednoj blizini mesta zločina, prema optužnici, bila je i maloletna ćerka Zorana i Jelene, koja je tog popodneva s roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge. On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po od ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu, puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu i generalno je svojim istupima plenio pažnju "žute štampe".

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već tri i po godine.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Komentari

  • Мики

    Само да се више заврши ова фарса од суђења да покојну жену пусте да мирно почива .

  • Relja

    A koji su čvrsti dokazi protiv njega? Ni policija nema nepobitnih dokaza. Ovo mi više liči na zataškavanje slučaja.

  • Nada

    Cela porodica je umesana u to garant sve prisiliti dapropevaju kad mala nana poraste setice se valjda neceg nece moci da je ucutkaju

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima