• 5

Na mestu na kom je Gru poginuo pre 10 godina, Dunav je odneo drugog ljubitelja sportova na vodi

Ova reka je opasna, naročito kada košava počne nenadano da duva, svedoče Zemunci

  • 5

Na istom mestu na kom je prekjuče popodne tragično nastradao poznati reper Dalibor Andonov Gru pre desetak godina poginuo je muškarac, koji se takođe bavio sportovima na vodi. Kako pričaju starosedeoci, i tog muškarca iznenadio je jak udar košave, vetar ga je podigao u vis i bacio u vodu.

Stravična tragedija u kojoj je nastradao Dalibor Andonov Gru dogodila se iznenada nešto posle 15 časova juče, dok je Gru vozio svoj novi kajt na Dunavu. Međutim, oko 15 sati jak vetar praćen kišom spustio se na Dunav. Kako mediji nezvanično pišu, Gru je odlučio da pokupi svoju opremu, međutim, u tom trenutku vetar je iznenada njegov padobran podigao sa zemlje i povukao repera jer je bio vezan za njega.

- Dunuo je jak vetar i podigao ga zajedno sa padobranom na visinu od 10 metara. Jak vetar nosio ga je niz Dunav čak 300 metara! Gru nije mogao da se izbori sa jakim udarima vetra, više puta je glavom udario o površinu vode i to je bilo pogubno za njega - ispričao je jedan od očevidaca za Blic.

Gru, prijatelj

Mesto na kom je Gruovo telo izvučeno Foto: Telegraf

Pojedini očevici nesreće kažu da ga je usred te drame šipka udarila u glavu i on se onesvestio.

Šta se tačno dogodilo, biće utvrđeno narednih dana.

Jedan od starosedelaca Zemuna, koji je prekjuče bio na obali, ispričao je za naš list da je pre desetak godina na isti način i na istom mestu poginuo još jedan muškarac.

- Opasni su ti sportovi na vodi, posebno ovde na Dunavu. Pre deset godina taj čovek je isto bio na vodi na nekoj skalameriji, a onda je počela da duva jaka košava - priča Zemunac koji nije želeo da otkriva svoje ime.

Gru, saobracajna nesreca, policija, uvidjaj

Dalibor Andonov Gru poginuo je pre dva dana Foto: Telegraf

Tog nesrećnog čoveka zadesila je ista sudbina kao slavnog repera.

- Košava ga je dizala i bacala o površinu vode, kao da je pero. Nije mu bilo spasa jer su bile sekunde u pitanju, poginuo je na licu mesta. Ljudi ne shvataju koliko je Dunav opasan i koliko vremenske prilike mogu biti pogubne čak i za one iskusne - rekao je čovek odmahujući glavom.

Dalibor Andonov Gru iza sebe je ostavio dva sina i suprugu.

VIDEO: Zbogom, Gru i počivaj u miru!

(Telegraf.rs/Blic)

Komentari

  • knjaz miloš

    dali je imao kacigu i prsluk za,spašavanje.....nije.........

  • munja

    Velika tragedija ali i sam poznat po potraznji adrenalina kad sam video da imam zenu i decu malo sam prikocio. Ovo je bila njegova sudbina ali ipak nekad svako od nas mora da prikoci malo. Legende nikad ne umiru.

  • Egzekijel Blooff

    Takođe na tom mestu je potonuo čamac sa rimskim vojnicima, prevrnula se turska šajka, nemački mornar u 2. Sv. Ratu upao u vodu sa broda...itd... eto još tema.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima