≫ 

"Ako treba, u toj borbi ušao bih u ognjenu peć": Poruka Zorana Marjanovića pred početak suđenja

Marjanović je optužen da je 2. aprila 2016. ubio suprugu Jelenu

  • 3
Zoran Marjanovic Foto: Nikola Tomić

Jedan od najmisterioznijih slučajeva u istoriji srpskog pravosuđa zbog brojnih kontroverzi i spekulacija koje su ga pratile od početka konačno dobija epilog. U Višem sudu u Beogradu danas bi trebalo da se održi pripremno ročište pred početak suđenja Zoranu Marjanoviću (41) povodom optužbi da je ubio suprugu Jelenu 2. aprila 2016. godine u Borči.

Ročište je zatvoreno za javnost, a na njemu će sud utvrđivati koji će se dokazi tužilaštva i odbrane izvoditi tokom suđenja, dok će se Zoran kratko izjasniti o krivici. Za Srpski telegraf on je rekao da je spreman za suđenje.

- Apsolutno sam spreman za to dugoiščekivano suđenje jer na tom mestu moji branioci i ja branimo istinu. A gde se istina brani nema mesta za strah! Ako treba, u toj istoj borbi ušao bih u ognjenu peć. Posebno mi je drago što će javnost biti upućena u sve detalje vezane za ovaj slučaj i samim tim će formirati pravu sliku o nametanju lažne krivice i progonu moje porodice i mene. A ko nevine goni, taj zločince štiti. Što se samog ishoda tiče, biće onako kako bog zapoveda - rekao je Zoran.

Borca, Borča, Jelena Marjanovic Krsmanovic, Ubistvo, Ubijena, Kuća, Nasip, Foto: A. Nalbantjan

U postupku protiv Zorana Marjanovića sudskim većem će predsedavati sudija Jelena Škulić, supruga dr Milana Škulića, sudije Ustavnog suda i poznatog profesora krivično-procesnog prava na Pravnom fakultetu.

Jelena Škulić je do prošle godine obavljala dužnost sudije u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, nakon čega je unapređena i prebačena u sudije Višeg suda u Beogradu. Karijeru je počela kao sudijski pomoćnik upravo u Višem sudu, a za sudiju Osnovnog suda izabrana je 2014. godine.

Jelena Krsmanović Marjanović je nestala 2. aprila 2016. na nasipu u Borči, na koji je otišla sa suprugom Zoranom i ćerkom Janom (8). U jednom trenutku ona se odvojila i otišla da džogira. Nakon toga niko je više nije video živu. Zoran je istog dana prijavio nestanak, a njeno unakaženo telo pronađeno je narednog dana u kanalu na nasipu.

Marjanović se tereti za teško ubistvo, za koje mu preti do 40 godina zatvora. Prema optužnici, on je ostavio Janu samu na nasipu, presreo Jelenu i zadao joj osam brutalnih udaraca u glavu. Koristio je dva oružja - oštar predmet, ali i metalnu šipku! Kao prvi napad označen je ubod u donji deo glave oštrim predmetom. Takav trag je uočen i na kapuljači Jelenine trenerke, pa se pretpostavlja da je ona trčala sa kapuljačom na glavi kada ju je ubica sustigao. Iako je dvaput vraćana na dopunu, optužnica ne otkriva motiv ubistva, odnosno zašto je počinjen svirep zločin, a nikada nije pronađen ni ključni dokaz - oružje kojim je pevačica ubijena.

(Telegraf.rs/Republika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srba

    11. septembar 2019 | 21:02

    Da je dokazao daje nevin nebi ga teretili za ubistvo. Uzeo 4 advokata a kaze da je nevin.Nije bilo nikog osim njega na nasipu kada se desilo ubistv.Vreme ce da pokaze.

  • BG 1

    11. septembar 2019 | 11:08

    Bio kriv ili ne Zorane oni nemaju drugog a pravda treba biti zadovoljena,neka bude osuđen ubica pa bilo ko bio na osnovu dokaza a ne indicija nečijih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA