Motiv za ubistvo Željka Bulatovića treba tražiti u njegovoj prošlosti?

Zanimljiva je i sama prošlost žrtve u Republici Srpskoj iz koje se u Novi Sad preselio pre samo šest meseci

  • 0
Ubistvo, Novi Sad Foto: 021.rs

Policijski inspektori iz Novog Sada proveravaju privatnu i poslovnu prošlost Željka Bulatovića (55) da bi otkrili mogući motiv njegovog ubistva, saznaje Srpskainfo.

Iako su prva operativna saznanja ukazivala da je Bulatović ubijen iz osvete, zbog zločina za koji je optužen njegov sin, odnosno likvidacije Miroslava Lazarevića u oktobru 2016. u Istočnom Sarajevu, izvor uključen u istragu oko ovog slučaja kaže da je za srpsku policiju zanimljiva i sama prošlost žrtve u Republici Srpskoj, iz koje se u Novi Sad preselio pre samo šest meseci.

- Interesuje nas šta je radio tamo, s kim se družio, poslovno sarađivao i da li je u Novi Sad došao da radi za nekoga - kaže sagovornik Srpskainfo upoznat sa istragom.

Likvidacija Željko B Novi Sad Uviđaj u Novom Sadu, Foto: NS uživo

MOTIV UBISTVO KOJE JE POČINIO SIN?

Kao jedan od mogućih motiva spominjalo se i to što je njegov sin Aleksandar Bulatović bio osuđen za ubistvo Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu. Inspektori sumnjaju da bi to mogao biti jedan od glavnih motiva za ovu profesionalnu likvidaciju.

Zbog toga su inspektori iz Novog Sada kontaktirali Ministarstvo unutrašnjih poslova RS kako bi proverili mogući motiv ove likvidacije. U istragu se odmah uključila Uprava za organizovani i teški kriminalitet, koji aktivno učestvuju u istrazi i razmenjuju informacije s kolegama iz Srbije. Naš izvor kaže da ne može da govori o mogućem motivu zločina. Nesumnjivo je, ipak, da samim tim što u istrazi zločina sarađuju novosadska i policija iz RS ukazuje da motiv, naručioca ili organizatora treba tražiti u Srpskoj.

- Za sada nema pouzdanih dokaza da je likvidacija Bulatovića povezana sa zločinom za koji je optužen njegov sin, kome će presuda biti izrečena u petak. Ne odbacujemo mogućnost da je ubijen iz osvete zbog "sinovljevih greha", ali je zanimljiva i sama prošlost žrtve u Republici Srpskoj iz koje se u Novi Sad preselio pre samo 6 meseci. Interesuje nas šta je radio tamo, s kim se družio, poslovno sarađivao i da li je u Novi Sad došao da radi za nekoga - kaže sagovornik Srpskainfo upoznat sa istragom.

Prva operativna saznanja su ukazivala na to da je Bulatović ubijen iz osvete, zbog zločina za koji je optužen njegov sin, ali istražitelji nisu zanemarili samu prošlost žrtve i mogućnost da je stradao zbog svojih "grehova".

Likvidacija Željko B Novi Sad Ubijeni Željko Bulatović, Foto: NS uživo

RAZVOD I NOVA VEZA

Bulatović je godinama živeo u RS, gde je radio u firmi za civilnu zaštitu. Pre nekoliko meseci razveo se od supruge, Aleksandrove majke, pa se s nevenčanom ženom preselio u Novi Sad, gde je nameravao da otvori špediciju. Ono što za sada nije poznato je poreklo kapitala kojim je planirao da započne posao, da li je nameravao da radi samostalno ili je imao ortaka, i ako jeste ko je to bio i kakav je bio njihov dogovor.

Prema nezvaničnim informacijama, od razvoda sa suprugom Željko nije prisustvovao suđenju sinu, niti ga je posećivao u zatvoru.

Željko Bulatović je ubijen u ponedeljak uveče, ispred zgrade u kojoj je živeo u Ulici Bate Brkića, u Novom Sadu. Ubica, maskiran kapuljačom, ispalio mu je dva hica, u grudi i u glavu, i pobegao. U trenutku ubistva Željko Bulatović navodno je imao veću sumu novca i pasoš. Kako su pare nađene kod njega jasno je da motiv zločina nije pljačka već da je likvidiran iz nekog sasvim drugog razloga.

PRITISAK NA SUD

Milan Petković, branilac Željkovog sina Aleksandra u postupku za ubistvo Miroslava Lazarevića, rekao je za Srpskainfo da niko do sada nije kontaktirao njegovog klijenta u vezi sa zločinom.

- Priča o navodnoj osveti medijski je kreirana i verujem da su takve informacije plasirane da bi se izvršio pritisak na Okružni sud u Banjaluci kako bi moj klijent dobio što veću kaznu - naveo je advokat Petković.

Sinu ubijenog i Saši Vidoviću sud u Banjaluci u petak će izreći presudu, a na prvom suđenju, koje je Vrhovni sud poništio, bili su osuđeni na 19 godina, odnosno dve decenije zatvora.

I Stjepan - Braco Lazarević, otac ubijenog Miroslava, u izjavi za "Dnevni avaz" demantovao je navode da je likvidacija Željka Bulatovića povezana sa egzekucijom njegovog sina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA