• 10

Mogući preokret u suđenju Zoranu Marjanoviću: Od optuženog bi mogao da postane saučesnik?!

Ako tužilac tokom suđenja Marjanoviću proceni da su mu dokazi poljuljani, ima elegantan izlaz

  • 10

Tužilac u slučaju ubistva Jelene Marjanović mogao bi tokom predstojećeg suđenja da izvuče i "keca iz rukava". U slučaju da proceni da su mu dokazi poljuljani, a kredibilitet svedoka doveden u pitanje, postoji mogućnost da optuženog Zorana Marjanovića, umesto za svirepo ubistvo - okrivi za saučesništvo u zločinu, nezvanično saznaju "Novosti".

Na ovakav pravni manevar računaju i advokati odbrane, pa se uveliko spremaju i za tu mogućnost. Da je ovakav scenario moguć u ovom sudskom predmetu, može se na neki način nazreti i u samoj optužnici protiv Zorana Marjanovića, koji je zasada sam na optuženičkoj klupi.

U delu gde se citiraju nalazi i zaključci raznih veštačenja, navodi se i mišljenje veštaka sudskomedicinske struke. Oni nagoveštavaju da postoji mogućnost da je počinilac krivičnog dela imao - saučesnika! Zločin je počinjen 2. aprila 2016. godine, oko 17 sati u kanalu na nasipu Crvenka u Borči.

Zoran Marjanovic

Zločin je počinjen 2. aprila 2016. godine Foto: Nikola Tomić

- Gotovo je izvesno da će, ukoliko se pokaže slabost dokaza o Zoranovoj krivici kao počinioca teškog ubistva, doći do prekvalifikacije krivičnog dela. Tada će mu se na teret staviti saučesništvo. I u tom slučaju preti mu višedecenijska robija. Još je, međutim, rano da se o tome govori - kaže izvor "Novosti" iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Kako će se situacija odvijati u sudnici videće se već 5. novembra za kada je zakazan glavni pretres. U sredu na održanom pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, Marjanović se izjasnio da nije kriv.

Jelena Marjanović Krsmanović, grob, groblje, dve godine od ubistva, smrti, godišnjica, pomen

Jelana je ubijena na nasipu Foto: A. Nalbantjan

- Svašta tužiocu može da padne na pamet, pa i prekvalifikacija, jer nema dokaza da je Zoran Marjanović počinio zločin za koji ga terete. Mi, kao odbrana, na to računamo. Njima su glavni dokazi blato na njegovim pantalonama i vremensko-prostorno veštačenje. A, baš te dve stvari idu Zoranu naruku - kaže advokat Stefan Jokić, koji pored Nikole Dumnića, Aleksandra Zarića i Veljka Delibašića, brani muža ubijene pevačice.

Kako objašnjava Jokić, veštaci su u jednom saglasni - da je ubica posle zločina morao da bude ne samo blatnjav, već i prekriven krvlju, jer je žrtva tokom udaraca obilno krvarila. Na Marjanovićevim maskirnim pantalonama nađeni su tragovi blata, ali ne i krvi.

Advokat Stefan Jokić

Advokat Stefan Jokić Foto: Milena Đorđević

- To nije čudno, jer je Zoran tragao za suprugom i mogao je da se isprlja. Krvi nema, jer je on nije ubio. On ima i čvrst alibi za vreme u koje je, prema optužnici, ubijena Jelena. Njihova zajednička ćerka Jana, koja je tada imala pet godina, ispričala je da se tata nije odvajao od nje. Njen iskaz će se čitati u sudnici - navodi advokat Jokić.

Odbrana će, kako piše list, kao dokaz otkud krv na zadnjem sedištu "mercedesa", koji je vozila Jelena Marjanović, dostaviti fotografije njene povređene ruke. Te povrede nadlanice zadobila je tokom zamene gume. Kao svedok biće pozvan i njen mehaničar, koji o tome zna detalje. Sa izvođenjem ovih dokaza, pre dva dana, na pripremnom ročištu, saglasilo se i tužilaštvo.

VIDEO: Zoran Marjanović na suđenju

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Komentari

  • Maca

    Nismo znali da je Jelena znala i gume na kola menja pa se tako posekla. Dakle on je veliki maher. Kako se to samo seti. Pa zašto je ona hotela da ga ostavi kad su imali skladan brak sto danas reče onaj sedi advokat da mu ime ne spominjem. Ona se plašila njega čak je i rekla da bi je ubio ako ga ostavi. Razmislite malo dali je on NEVIN.

  • mili

    Ako nece da kaze kome je pomagac , 40 GODINA!Ko kaze da je Jelena tu trcala i tu ubijena. Zoki? Presvlacili Jelenu i oni se presvlacili.

  • Anka

    Pravda za Jelenu i malu Janu

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima